Weghorst voelt meer waardering in Duitsland

Reacties

Zeven doelpunten, achttien wedstrijden. Wout Weghorst kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste maanden in het buitenland. De spits van VfL Wolfsburg voelt aan dat hij gewaardeerd wordt in Duitsland.

Weghorst voelt meer waardering in Duitsland

De NOS blikte met Weghorst terug op 2018. Het jaar waarin hij zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, vader werd en voor het eerst aan de slag ging in het buitenland. 'De club is lovend. Halverwege de competitie sta ik op zeven goals, daar kan ik tevreden over zijn. En ik voel dat ik mijn plafond nog niet heb bereikt', aldus Weghorst.

De ex-spits van onder andere FC Emmen, Heracles Almelo en AZ maakte zes goals in de Bundesliga en was ook trefzeker in het Duitse bekertoernooi. De waardering die hij bij onze oosterburen krijgt, bevalt Weghorst wel. 'Ik word hier enorm gewaardeerd om mijn werklust, ook zonder bal. Meer dan in Nederland. De stap naar Wolfsburg is ook een heel bewuste keuze geweest en het blijkt een supergoede match te zijn.'

Inmiddels is ook in Duitsland de winterstop aangebroken. Wolfsburg sluit het jaar 2018 af als nummer vijf van de competitie.

VI sprak twee maanden geleden met Weghorst over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.