Weghorst niet blij met eigen Oranje-bijdrage: 'Die was beperkt'

Reacties

Wout Weghorst kreeg woensdagavond de kans in de basis van het Nederlands elftal, maar een doorslaand succes werd het (zowel voor hem persoonlijk als voor het elftal) niet echt. Na de remise tegen Schotland was hij dan ook niet helemaal tevreden. Ook besprak hij de samenwerking met zijn nieuwe collega voorin.

Weghorst niet blij met eigen Oranje-bijdrage: 'Die was beperkt'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Schotland
Schotland

Oranje begon de route richting het EK woensdagavond met een matig 2-2 gelijkspel tegen Schotland. Bondscoach Frank de Boer koos voor een 5-3-2-systeem, waarin Memphis Depay en Weghorst het spitsenduo vormden. De 27-jarige aanvaller die deze zomer transfervrij vertrekt bij Olympique Lyon besprak die samenwerking eerder al, niet veel later stond ook de topscorer van VfL Wolfsburg voor de camera van de NOS.

Over de vraag hoe hij terugkeek op de wedstrijd moest hij lang nadenken. 'Uiteindelijk was het persoonlijk teleurstellend', sprak hij. 'Je staat niet alleen op het veld om doelpunten te maken, maar ook om gewoon aanvallend je bijdrage te leveren. Die was beperkt. In de eerste helft waren er een paar goede momenten en kwamen we als ploeg ook tot kansen. In het combineren en kaatsen was ik ook af en toe goed, maar te weinig, denk ik.'

Het was duidelijk: Weghorst had zich graag nóg meer laten zien. Dat hij samenspeelde met een collega met wie hij nog niet eerder op het veld had gestaan, maakte het niet makkelijker. 'Het was voor mij nieuw, voor ons allebei. Hoe beweeg je? Hoe loop je? Speel je de bal direct?', zo benoemde hij de vraagstukken tussen de twee. 'In de combinatie vonden we elkaar een paar keer. We zijn ook veel met elkaar bezig op trainingen, tijdens afwerkvormen en kleine partijtjes bijvoorbeeld. Dat moet je ook doen: veel met elkaar praten, communiceren en een klik proberen te krijgen. Daar doen we ons best voor.'

Zoals alle betrokkenen besprak Weghorst ook het 'nieuwe' 5-3-2-systeem, dat bepaald niet lekker uit de verf kwam. 'We hebben het veel getraind, maar nu voor het eerst gehanteerd', constateerde Weghorst. 'Het ging bij momenten goed, maar als je kritisch bent dan kun je stellen dat het zeker beter moet. Het heeft tijd nodig, om variabel te zijn als ploeg. Veel tijd is er inderdaad niet. Maar: als je het niet probeert, dan weet je sowieso niet of het succesvol kan zijn', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.