Weghorst na heldenrol in spoor absolute doelpuntenkanonnen

Wout Weghorst deed vrijdag andermaal van zich spreken met VfL Wolfsburg. Voor een overwinning op Werder Bremen was de grote Nederlandse bijdrage precies genoeg.

VfL Wolfsburg
5 - 3
Werder Bremen

De serieuze interesse van Tottenham Hotspur ten spijt, Weghorst bleef bij VfL Wolfsburg. De niet concreet geworden Engelse belangstelling werd gezien als een verklaring voor de improductieve start van het Bundesliga-seizoen van de Nederlandse spits.

Zelf wees de viervoudig Oranje-international die suggestie van de hand om de laatste weken de criticasters de mond te snoeren met zijn aanhoudende productie. Tegen Werder Bremen tekende hij in de eerste helft voor zijn alweer vijfde treffer van het seizoen.

Met zijn 38ste Bundesliga-doelpunt sinds zijn debuut in augustus 2018 laat Weghorst zich zien als een ware goalgetter. In die periode hebben alleen erkende doelpuntenkanonnen Robert Lewandowski (67x) en Timo Werner (44x) meer gescoord in de Bundesliga dan de Nederlander.

Zijn vijfde seizoentreffer was het sluitstuk van een vooral zeer doelpuntrijke eerste helft, waarin naast de vijf goals weinig kansen werden gecreëerd. Wolfsburg was mede dankzij Weghorst gaan rusten met een 3-2 voorsprong, maar die werd in de tweede helft uit handen gegeven.

Werder Bremen, waar Tahith Chong in de 72ste minuut zijn entree maakte, kwam kort na rust door een eigen doelpunt van John Brooks op 3-3. In 76ste minuut was het uitgerekend Weghorst die de wedstrijd in het voordeel van Wolfsburg beslechtte. Door zijn rake kopbal en de 5-3 van Bartosz Bialek zijn Die Wölfe naar de vijfde plaats geklommen.