Weghorst maakt vader gek, terug in de tijd met Di Canio

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Weghorst maakt vader gek, terug in de tijd met Di Canio

'Vooraf zei ik gekscherend dat we NEC na verlenging zouden verslaan, maar dit overtreft natuurlijk alles.'
• HHC Hardenberg zorgde dinsdag voor een enorme verrassing door NEC uit te schakelen in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Radio-dj Edwin Evers is groot fan van de amateurclub en kon zijn geluk niet op. 'Het is het absolute hoogtepunt uit de clubgeschiedenis. Dit vergeet ik nooit meer.' (De Telegraaf)

'Of het bij mijn linkerarm blijft? Mijn vader gaat gek worden als hij dit leest, maar ik ben bang van niet.'
• Bijna iedere voetballer heeft tegenwoordig tatoeages. Zo ook Wout Weghorst, die nog genoeg ruimte over heeft op zijn lichaam. De spits van Heracles Almelo heeft nog wel wat ideeën. 'Ik wil heel graag nog een tatoeage van een soort juichend voetbalpubliek. Een doelpunt maken staat namelijk voor mijn ultieme geluk. Dat heb ik nog elke keer.' (Helden Online)

'Ik verkeer in de beste vorm van mijn carrière.'
• Aan het woord is David de Gea, doelman van Manchester United. Helaas voor de 25-jarige Spanjaard geldt dat op dit moment voor geen enkele ploeggenoot van hem, waardoor de ploeg van manager Louis van Gaal onlangs werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. In de Premier League bezet United de vierde plaats. Koploper Leicester City heeft zes punten voorsprong. (ManUtd.com)

'Toen hij op de bank bij Feyenoord zat, zag ik hem steeds vaker in het verkeerde cirkeltje vrienden.'
Ilias Bel Hassani haalde als jonge jongen veel kattenkwaad uit, maar bleef uiteindelijk op het rechte pad. De aanvaller van Heracles Almelo moest ook even ingrijpen bij Bruno Martins Indi. Die woonde net als hij in Delfshaven, een stadsdeel in het zuidwesten van Rotterdam. Toen de verdediger nog bij Feyenoord speelde, leek hij even af te glijden. 'Toen ben ik echt boos geworden. Ik zei: "Nou kap je met die shit, je hebt te veel talent, focus je op voetbal." Dat heeft hij gedaan.' (de Volkskrant)

• Als speler en trainer kwam Paolo Di Canio regelmatig negatief in het nieuws, maar vandaag exact vijftien jaar geleden deed hij op positieve manier van zich spreken. Als aanvaller van West Ham United kon Di Canio de bal in een leeg doel schieten, aangezien Everton-doelman Paul Gerrard op de grond lag met een zware knieblessure. Maar de Italiaan besloot de bal te vangen. Goodison Park beloonde hem met een staande ovatie, terwijl de FIFA hem de Fair Play Award gaf.

AC Milan heeft een materiaalman na twaalf jaar trouwe dienst op straat gezet. De club vond het opvallend dat er veel wedstrijdshirts verdwenen van Milanello en installeerde bewakingscamera's op het trainingscomplex. Daarop was te zien dat de materiaalman, tevens de voormalige zwager van vicevoorzitter Adriano Galliani, de spullen mee naar huis nam. (La Gazzetta dello Sport)

• Je hebt meevoetballende keepers en meevoetballende keepers. Guillermo Centurion van Nacional Onder-14 overdrijft misschien een klein beetje. Nadat hij een hoekschop heeft onderschept, trekt hij zelf ten aanval. En met succes!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.