Weghorst in topvorm naar Oranje, Guirassy brengt Dortmund in problemen

Borussia Dortmund heeft zaterdag dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Donyell Malen verloor met 2-1 door een benutte strafschop van Bundesliga-sensatie Serhou Guirassy. In Augsburg was Wout Weghorst bij 1899 Hoffenheim voor de derde keer op rij trefzeker in de competitie.

VfB Stuttgart
2 - 1
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund ging zaterdagmiddag op bezoek bij VfB Stuttgart voor een van de toppers van het Bundesliga-weekend. De thuisploeg was de trotse nummer drie van de ranglijst. Al ging Stuttgart, na het wegvallen van de geblesseerde doelpuntenmachine Serhou Guirassy, twee weken op rij onderuit. Zaterdag keerde hij echter terug op de reservebank. Ook Dortmund stond overigens niet al te sterk, want BVB verloor vorige week op zeer pijnlijke wijze van rivaal Bayern München (0-4).

In een aantrekkelijk duel werden de neutrale toeschouwers in Stuttgart goed vermaakt. Niclas Füllkrug brak na ruim een half uur de ban. De spits dook op bij de tweede paal en opende met een simpele intikker de score. Die werd overigens snel ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Vlak voor rust was het namelijk alweer gelijk. Denis Undav, nota bene de stand-in van Guirassy, kon van dichtbij raak schieten.

Na de rust koos BVB-trainer Edin Terzic om Donyell Malen van stal te halen. De aanvaller van Oranje moest puntverlies zien te voorkomen. Dat lukte hem niet. Sterker, behalve een schot op de paal van Marcel Sabitzer kon Dortmund nauwelijks nog tot een wapenfeit komen. Terwijl het zocht naar de winnende treffer, ging het aan de andere kant mis. Alsof hij nooit was weggeweest, was het Guirassy, net in het veld, die de achterban van Stuttgart op de banken kreeg. Hij maakte in zijn negende competitiewedstrijd alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Daardoor kreeg Dortmund een dreun te verwerken en is het gat met koploper Bayern alweer acht punten.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
1899 Hoffenheim

1899 Hoffenheim begon met Wout Weghorst in de basis aan het uitduel met Augsburg. De Nederlander moest lang wachten op zijn eerste treffer bij zijn nieuwe ploeg, maar was de afgelopen weken op schot tegen VfB Stuttgart en Bayer 04 Leverkusen.

Die goede reeks zette Weghorst vrolijk voort, want na ruim twintig minuten spelen zorgde hij voor de openingstreffer in Augsburg. Marius Bülter legde de bal perfect klaar bij de tweede paal en Weghorst kon de bal al vallend binnenkoppen.

Kort na de eerste treffer van de middag leek Augsburg een strafschop te krijgen toen voormalig FC Twente-aanvaller Fredrik Jensen de bal tegen de arm van Kevin Akpoguma leek te schieten. In de herhaling bleek echter niet de arm, maar het gezicht te zijn geraakt en dus ging het feest voor de thuisploeg niet door.

In de tweede helft ging het getergde Augsburg op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Ermedin Demirovic kreeg de bal op de linkerflank, dribbelde naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Tien minuten voor tijd was de thuisploeg via diezelfde Demirovic nog dicht bij de 2-1, maar doelpunten bleven verder uit. Beide ploegen moesten in de WWK Arena dan ook genoegen nemen met een punt.

Darmstadt 98
0 - 0
FSV Mainz 05

In een ware degradatiekraker namen SV Darmstadt 98 en FSV Mainz 05 het tegen elkaar op. Tijdens het duel tussen de nummer 15 en 17 van de Bundesliga werd duidelijk waarom de ploegen zich op die plek van de ranglijst bevinden.

De thuisploeg had grote moeite met het creëren van mogelijkheden en ook Mainz kwam - met Sepp van den Berg in de basis - nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen. In de slotfase ging vooral Darmstadt 98 nog op zoek naar een treffer en de ingevallen Fraser Hornby had die ook moeten maken. De Schotse spits stuitte echter op de handen van Robin Zentner.

Er vielen in negentig geen minuten geen doelpunten in Darmstadt en dus schieten beide ploegen weinig op met een punt. Darmstadt 98 heeft slechts twee punten voorsprong op de nummer laatst FC Köln. De hekkensluiter komt zaterdag nog in actie tegen VfL Bochum.