Weghorst geeft in Berlijn succesreeks een vervolg

Reacties

VfL Wolfsburg heeft zondag ook z'n tweede Bundesliga-duel van het seizoen gewonnen. Wout Weghorst bewees tegen Hertha BSC andermaal zijn waarde voor Die Wölfe.

Weghorst geeft in Berlijn succesreeks een vervolg
Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 3
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Weghorst had vorige week bij de Bundesliga-start gescoord tegen 1. FC Köln, dat mede door de Nederlandse trefzekerheid met 2-1 ten onder ging tegen Wolfsburg. Daarvoor had de spits ook in het bekerduel met Hallerscher FC (3-5 zege na verlenging) van zich doen spreken als goalgetter.

Tegen Hertha BSC zette Weghorst de productieve reeks voort door in de negende minuut een strafschop te benutten. De penalty was toegekend na een overtreding van Karim Rekik op Felix Klaus.

Het bleek de basis voor een nieuw succes voor Wolfsburg. Hertha BSC, waar Javairô Dilrosun door blessureleed ontbrak, was niet bij machte de achterstand weg te poetsen. Trainer Ante Covic bracht na Davie Selke in de zeventigste minuut met Daishwan Redan als vervanger van Salomon Kalou nog een spits in de hoop de nederlaag te voorkomen.

Het was het Bundesliga-debuut voor de achttienjarige Amsterdammer, die afgelopen zomer Chelsea had verlaten voor het Duitse avontuur. Geduld werd bij zijn komst nog gepredikt door Covic. De coach voegde de daad ook bij het woord. Terwijl Hertha vorige week opende tegen Bayern, speelde Redan met de beloftes in de Regionalliga Nordost. Met twee goals leverde hij zijn bijdrage aan het succes (6-0).

De tijd die hem was gegeven tegen Wolfsburg was te kort voor Redan om zich bij zijn debuut in de hoofdmacht weer van zijn productieve kant te laten zien. Zijn eerste optreden voor Hertha in de Bundesliga werd zodoende geen succes. Wolfsburg-invaller Josip Brekalo en Jérôme Roussillon stelden in de laatste tien minuten de zege veilig voor de gasten, die na twee duels zes punten hebben verzameld.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
'Verrassend dat Chelsea zeer talentvolle Redan zomaar laat gaan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.