'Weghorst bouwde reputatie weer op in Turks bejaardentehuis'

Reacties

Wout Weghorst moet de gewenste spits van Erik ten Hag worden. Zijn eerdere prestaties in de Premier League leiden tot twijfels.

'Weghorst bouwde reputatie weer op in Turks bejaardentehuis'
© Pro Shots

De naam Weghorst kwam zaterdag plotseling bovendrijven als winters transfertarget van Manchester United. De Oranje-international zou voor manager Ten Hag de gewenste spits zijn, ook als noodverband in het geval een plan B nodig is.

In de Manchester Evening News worden vraagtekens gezet bij de waarde van Weghorst. Daarbij worden de uitspraken van Ten Hag in Voetbal International aangehaald over het aankoopbeleid van United van de laatste jaren. 'In de afgelopen jaren waren de meeste aankopen gemiddeld. Maar bij United is gemiddeld niet goed genoeg.'

Weghorst zit volgens de krant in de 'koopjeshoek'. Hij was ook niet goed genoeg om op het WK bij Oranje te starten. Bovendien heeft hij in het half jaar op Engelse bodem ook niet al te veel potten kunnen breken. Zijn Jurrasic Park-entree bij Burnley (zie hieronder) bleek geen opmaat voor een succesvolle samenwerking. De Nederlandse tyrannosaurus rex liet The Clarets met slechts twee goals in twintig duels achter zich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als huurling vond hij onderdak bij Besiktas, waar hij de WK-hoop in leven wilde houden en dat ook deed. Of zoals Manchester Evening News schrijft: 'Geteisterd door de Premier League bouwde hij zijn reputatie weer op in het Turkse bejaardentehuis. Nu acht United hem hun shirt waardig.'

Of liever gezegd, Ten Hag vindt dat. De Nederlandse manager heeft krediet opgebouwd met het tot leven wekken van Manchester United. Bovendien valt er volgens de plaatselijke media ook zeker wat te zeggen voor de komst van Weghorst gezien zijn karakter en scoringsdrift op Turkse bodem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voorlopig laat de transfer op zich wachten. Besiktas staat niet te springen om Weghorst voortijdig af te staan.Trainer Senol Günes ziet Weghorst liever niet vertrekken. 'Hij is een belangrijke speler voor ons. Ik heb gehoord dat er ontwikkelingen zijn, maar de transfer is nog niet rond. In sportief opzicht zie ik de transfer niet positief. Maar er is een economische en bestuurlijke kant. De speler heeft ook een wil.'

De Turken willen een alternatief hebben voor er groen licht kan worden gegeven. Dat lijkt slechts vertraging op te leveren. Man Utd en Weghorst willen graag en doen er alles aan om de deal met Burnley en Besiktas snel rond te maken. Het vertrouwen bij Ten Hag en de spits is er ook dat het goed zal komen.

Weghorst naar United? 'Totaal onlogisch, je schiet gewoon in de lach'

Spelersprofiel

W. Weghorst


Geboortedatum:
7 augustus 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Borne
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,97 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
1899 Hoffenheim
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.