Weergaloze goal Robben beslist spectaculaire topper tegen Leipzig

Bayern München heeft dankzij een zeer late goal van Arjen Robben de topper van RB Leipzig gewonnen. Het spektakelstuk in de Red Bull Arena eindigde met negen doelpunten. Ook Werder Bremen en 1899 Hoffenheim scoorden erop los.

RB Leipzig - Bayern München 4-5
Bayern werd twee weken geleden al kampioen en Leipzig had nog maar een puntje nodig in zijn laatste twee duels om de tweede plaats veilig te stellen. Bij de topper in de Red Bull Arena stond dus met name prestige op het spel. Eerder dit seizoen was Bayern in München veel te sterk en won Der Rekordmeister met 3-0, zaterdagmiddag was Leipzig duidelijk uit op revanche.

Al binnen twee minuten was het raak voor de thuisploeg. Emil Forsberg legde de bal perfect op het hoofd van Marcel Sabitzer, die hem langs Tom Starke kopte. Het was alweer de zeventiende assist van de Zweed in de competitie, meer dan iedere andere speler in de vijf sterkste competities. Strafschoppen van Robert Lewandowski en Timo Werner bepaalden de ruststand op 2-1.

Ook na de hervatting kwam Leipzig sterk uit de startblokken. Opnieuw onderscheidde Forsberg zich als aangever, ditmaal was het Yussuf Poulsen die de promovendus op 3-1 zette. Thiago Alcântara kopte na een uur de aansluitingstreffer nog binnen, maar vijf minuten later profiteerde Werner van een zeldzaam slippertje van Philipp Lahm en tikte de talentvolle Duitser zijn 21ste seizoenstreffer binnen: 4-2.

Na een schot tegen de lat van Arjen Robben kopte Lewandowski in de 84ste minuut zijn dertigste competitiedoelpunt binnen. David Alaba zorgde in de slotminuut van de reguliere speeltijd met een bijzonder fraaie vrije trap voor de gelijkmaker, maar Robben ging daar in de 95ste (!) minuut nog overheen. De Nederlander soleerde langs twee Leipzig-verdedigers en wipte de 4-5 over doelman Péter Gulácsi.

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1-1
Na de overwinning op 1899 Hoffenheim van vorige week had Dortmund directe plaatsing voor de Champions League weer helemaal in eigen hand. Dan moest er zaterdag wel gewonnen worden van Augsburg. De bezoekers hadden op hun beurt de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

De treffer van Alfred Finnbogason was dan ook een bijzonder welkom geschenk. De voormalige SC Heerenveen-spits tikte in de 28ste minuut binnen uit de rebound. Vijf minuten later kwam het antwoord van Dortmund. Uiteraard was Pierre-Emerick Aubameyang weer het goudhaantje. De Gabonees verlengde een schot van Shinji Kagawa slim langs Augsburg-doelman Andreas Luthe. De spits strijdt volgende week met Lewandowski om de topscorerstitel, de Pool heeft één doelpunt meer achter zijn naam.

Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 3-5
Het puntenverlies van Dortmund betekende goed nieuws voor Hoffenheim. De ploeg van Julian Nagelsmann had het op zijn heupen. Werder Bremen, dat in 2017 bezig was aan een zeer indrukwekkende reeks, keek na elf minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Ádám Szalai en Andrej Kramaric waren trefzeker. Via Steven Zuber, Kramaric, Ermin Bickakcic werd het zelfs 0-5. Theodor Gebre Selassie en Philipp Bargrfrede en Robert Bauer redden vervolgens de eer voor Werder: 3-5.

SV Darmstadt 98 - Hertha BSC 0-2
Hertha kon zaterdagmiddag Europees zo goed als zeker veiligstellen met een zege op hekkensluiter Darmstadt. De gedegradeerde thuisploeg bleek een gewillig slachtoffer. Ex-Feyenoorder Salamon Kalou opende in de veertiende minuut de score en Jordan Torunarigha zorgde in de eerste helft al voor de beslissing: 0-2. Als Hertha volgende week een punt pakt tegen Leverkusen, is de club uit Berlijn verzekerd van een Europa League-ticket. Als Dortmund de beker wint, is ook de zevende plaats goed voor een ticket.