Weer volledig inzetbare Schaken mikt op duel met AZ

Ruben Schaken heeft maandag volledig meegedaan met de groepstraining bij Feyenoord. De rappe aanvaller maakte in januari na een liesoperatie zijn rentree in de Klassieker tegen Ajax, maar moest zijn vroege comeback bekopen met een nieuwe absentieperiode.

Weer volledig inzetbare Schaken mikt op duel met AZ

De voormalige aanvaller van onder meer SC Cambuur en VVV-Venlo hield klachten over aan het duel in Amsterdam en miste daardoor de competitiewedstrijden tegen FC Twente (0-0) en Willem II (3-1 winst). Behalve die duels moest hij ook de kwartfinale-wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker aan zich voorbij laten gaan. Feyenoord verloor dat duel in Eindhoven met 2-1 van PSV.

Na een afwezigheid van twee weken deed de dertigjarige Schaken maandag op Varkenoord bijna de hele training van de selectie van Feyenoord mee. De buitenspeler toonde zich na afloop van de sessie zeer tevreden met zijn verrichte arbeid.

'Afgelopen week kon ik steeds maar een gedeelte meedoen', zo zei hij op de clubwebsite. 'Nu voel ik me fit en ben ik echt op de weg terug. Het is de bedoeling om speelklaar te zijn voor de wedstrijd tegen AZ van aankomende zondag, daar richt ik me op.' De tweevoudig international werkte tijdens de winterstop in Marbella al hard aan zijn herstel met als doel de competitiehervatting tegen Ajax te halen. 'Ik voelde me toch niet helemaal honderd procent fit', moest Schaken achteraf bekennen.

'Dat was frustrerend, omdat ik met name in de topduels met FC Twente en PSV mijn steentje graag wilde bijdragen. Daarom ben ik blij dat het nu de goede kant op gaat', besloot de ervaren flankspeler.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen