Wéér puzzel voor Allegri: deze opties heeft Juventus tegen Ajax

Reacties

Trainer Massimiliano Allegri moet ook voor de return tegen Ajax noodgedwongen weer een lastige keuze maken. Met Mario Mandzukic valt de vaste aanvalspartner van Cristiano Ronaldo weg bij Juventus. Er zijn drie spelers die de Kroaat kunnen vervangen.

Wéér puzzel voor Allegri: deze opties heeft Juventus tegen Ajax
Juventus
Juventus
1 - 2
Ajax
Ajax

Allegri liet maandag tijdens zijn persconferentie al doorschemeren welke opties hij heeft om Mandzukic, die met een knieblessure kampt, te vervangen. Zowel Moise Kean als Paulo Dybala kan uit de voeten in de punt van de aanval. Het derde alternatief is een defensievere variant waarin João Cancelo doorschuift naar de voorste linie en Mattia De Sciglio in het elftal komt als rechtsback.

De optie waarin Cancelo de aanval vormt met Ronaldo en Federico Bernardeschi, ligt het minst voor de hand. Italiaanse media zijn er nog niet helemaal over uit waar Allegri dan wel voor kiest: het opstellen van Dybala, van nature toch meer een schaduwspits, of toch Kean, die ondanks zijn jonge leeftijd (19) al veel indruk heeft gemaakt. Douglas Costa is geen optie. De Braziliaan is niet fit genoeg.

Dybala lijkt de voorkeur te krijgen van Allegri. Duidelijk is dat Juventus de nodige aanpassingen zal moeten doen. Mandzukic speelt een belangrijke rol in het vaste aanvalsplan van De Oude Dame, waarbij de kopsterke Kroaat als bliksemafleider fungeert voor Ronaldo. Bovendien heeft de hardwerkende routinier doorgaans de taak om de Portugese vedette ook in defensief opzicht te ontlasten.

Achterin zal met Giorgio Chiellini ook een van de steunpilaren van Juve ontbreken. Daniele Rugani zal de 34-jarige captain opnieuw vervangen. Op het middenveld keert Emre Can naar alle waarschijnlijkheid weer terug. Vorige week woensdag was de 25-jarige Duitser geblesseerd en kreeg Rodrigo Bentancur een basisplaats. De Urugyaan had met zijn loopactie een belangrijke rol bij de 0-1 van Ronaldo.

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny; João Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Dybala (Kean), Cristiano Ronaldo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Ajax is vooral de vraag wie de geschorste Nicolás Tagliafico vervangt. De meest waarschijnlijke optie is dat Noussair Mazraoui, vorige week geschorst, terugkeert in het elftal als linksback.

'Mazraoui ligt het meest voor de hand als linksback van Ajax tegen Juventus'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.