Weer hoofdrol voor Messi bij bizarre zege op Granada

Ondanks de verrassende veerkracht van Granada kwam Barcelona in Camp Nou met de schrik vrij. Lionel Messi bewees op zijn recordavond zijn enorme waarde voor de Catalaanse grootmacht.

Granada meldde zich in Camp Nou in de wetenschap dat er nog nooit was gewonnen bij Barcelona. Bezoek nummer achttien leverde de formatie van trainer Abel Resino een bizar verhaal op zonder een succesvolle uitkomst (5-3 nederlaag).

Na ruim een kwartier had Granada-keeper Júlio César al twee keer moeten vissen. In de vierde minuut passeerde Xavi de Braziliaan. Messi, die met zijn hoofd de assist voor de 1-0 leverde, tekende in de zeventiende minuut voor de 2-0. Met die treffer evenaarde hij het clubrecord van César Rodríguez (zie eerder bericht).

Messi maakte het record zich eigen door in de 67ste minuut met een weergaloze lob zijn tweede goal van de avond te maken. Daarmee bezorgde hij Barcelona de zege die in het eerste kwartier na rust onzeker was geworden.

In de 55ste minuut had Diego Maínz het tot dan Granada verrassend terug in de wedstrijd gebracht, waarna Guilherme Siqueira uit een discutabele de stand zelfs gelijk had getrokken. In de slotfase moesten de gasten het hoofd buigen na de 4-2 van invaller Tello, die scoorde uit de rebound na een schot van Messi.

Het slotakkoord leek voor de Argentijn, die met zijn derde treffer de historische avond een passend slot dacht te hebben gegeven. Maar die rol was weggelegd voor Siqueira. De Granada-middenvelder besloot met een Panenka-strafschop – gegeven na hands van Dani Alves - de bizarre avond in Camp Nou.

Door het resultaat verkleinde Barcelona de achterstand op koploper Real Madrid, dat woensdag met een zege op Villarreal weer op acht punten voorsprong kan komen.

Overige uitslag:Osasuna-Getafe 0-0 Foto: VI Images