Kuijt incasseert volgende dreun met hekkensluiter ADO

Het wil nog niet vlotten met het ADO Den Haag van trainer Dirk Kuijt. Na de 4-0 afstraffing in de eerste speelronde tegen Heracles Almelo ging het zondagmiddag ook in eigen huis mis tegen FC Den Bosch.

ADO Den Haag
0 - 2
FC Den Bosch

ADO begon vol goede moed aan de tweede wedstrijd van het seizoen. Door een straf naar aanleiding van de play-offwedstrijd tegen Excelsior van vorig seizoen moest de ploeg het wel stellen zonder publiek. Kuijt bleef na het duel met Heracles nog optimistisch. 'Stapje voor stapje halen we de punten eruit die beter moeten en dan gaan we ervoor zorgen dat we er tegen Den Bosch weer staan', zei de trainer toen.

ADO kreeg in de eerste helft tegen Den Bosch kansen op de 1-0, maar het leek op een 0-0 ruststand uit te draaien. De bezoekers sloegen na 39 minuten echter toe. Anass Ahannach zette zelf een aanval op en scoorde op aangeven van Joey Konings. Drie minuten later gaf Ahannach de assist op de 0-2 van Asier Córdoba.

Kuijt greep halverwege in door verdediger Tyrese Asante in te brengen voor Dirk Carlson. ADO hield daarna het doel schoon, maar kreeg de bal er aan de andere kant zelf ook niet in. Onder anderen Thomas Verheydt en Joël Zwarts waren er een aantal keer dichtbij, maar ook na 180 minuten in de Keuken Kampioen Divisie bleef de teller voor ADO op nul staan. De ploeg van Kuijt blijft daardoor hekkensluiter.