Wéér Chinese klapper: Witsel kan aanbod niet weigeren

Reacties

Axel Witsel (27) is de volgende die een lucratieve overgang naar China maakt. Hoewel de overgang nog niet bevestigd is, heeft de Belg laten weten het aanbod simpelweg niet te kunnen weigeren. Tianjin Quanjian betaalt twintig miljoen euro voor de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg. Witsel strijkt zelf ook nog eens ruim achttien miljoen per jaar op en tekent naar verluidt een vierjarig contract.

Wéér Chinese klapper: Witsel kan aanbod niet weigeren

Het lucratieve aanbod, zo'n anderhalf miljoen euro per maand, heeft de tachtigvoudig Belgisch international overstag doen gaan. Lang leek hij immers op weg naar Juventus, de club die hem vorig jaar ook al uit Rusland weg wilde plukken. Overigens werd ook een andere Chinese club, Shanghai SIPG, als mogelijke nieuwe werkgever genoemd.

In de Italiaanse media sprak Witsel van 'een moeilijk besluit'. Er was immers ook een topclub, Juventus, concreet. 'Maar dit aanbod kan ik niet naast me neerleggen, ook voor mijn familie niet', aldus de Belg, die in 2011 voor het eerst zijn vaderland verliet. Na een jaar bij Benfica verkaste hij voor veertig miljoen euro naar Zenit.

Met zijn lucratieve transfer voegt Witsel zich in een rijtje voetballers die in één klap multimiljonair werden door de Chinese dadendrang. Zo werd Carlos Tévez de bestbetaalde voetballer ter wereld door zijn transfer naar Shanghai Shenhua. Kort daarvoor maakte Oscar al een klapper door naar Shanghai SIPG over te stappen.

Het bedrag dat de club van trainer Fabio Cannavaro neerlegt, afgelopen seizoen kampioen van het tweede niveau, tekent ook de verhoudingen. Juve wilde niet verder gaan dan een bedrag van rond de zes miljoen euro vanwege de nog maar een half jaar doorlopende verbintenis bij Zenit. De Chinezen zijn bereid twintig miljoen euro op tafel te leggen.

Behalve België krijgt ook Nederland nu indirect te maken met de Chinese invloed. Tianjin Teda kan uitkomst bieden in de netelige situatie tussen Ajax en Nemanja Gudelj. De middenvelder, die zichzelf in Amsterdam onmogelijk maakte door niet langer op de bank te willen zitten, zou voor zes miljoen euro de overstap maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.