Watford-verdediger heeft coronavirus: 'Ik begrijp het echt niet'

Reacties

Adrian Mariappa is een van de Premier League-spelers die positief getest is op het coronavirus. De 33-jarige verdediger van Watford heeft geen idee waar hij het virus heeft opgelopen en had totaal geen klachten.

Watford-verdediger heeft coronavirus: 'Ik begrijp het echt niet'
© Pro Shots

Mariappa doet zijn verhaal tegenover The Telegraph. Hij werd getest bij de eerste reeks coronatesten van de Premier League en kreeg dinsdag een telefoontje van de clubdokter met slecht nieuws. 'Sinds het moment dat ik het hoorde denk ik al na over waar ik het moeten hebben opgelopen. Het was een grote verrassing, want ik ben amper buiten geweest. Ik deed alleen wat oefeningen en maakte af en toe een wandeling met de kinderen', aldus de 33-jarige Jamaicaan.

De ploeggenoot van Daryl Janmaat benadrukt dat niet gedacht moet worden dat hij onzorgvuldig is geweest bij het naleven van de coronamaatregelen. Mariappa: 'Ik leef erg rustig en ben niet van de feestjes of uitgaan. Misschien had ik de resultaten beter begrepen als ik ook symptomen had gehad. Maar ik voel me fitter dan ooit, want ik heb hard getraind en had niet het idee dat ik moeite had met ademen. Alles is voortdurend gemeten door de club en als het gaat om afstanden en dergelijke blonk ik juist uit. Het is eng dat je je uitstekend voelt, amper buiten bent geweest en dan toch het virus hebt. Als ik niet was getest, was ik gewoon verdergegaan alsof er met mij niets aan de hand was. Dat is toch een rare gedachte.'

Mariappa moet nu zeven dagen in zelfisolatie doorbrengen en sluit dan mogelijk aan bij de trainingen. Hij is een van de drie personen bij Watford die positief getest is. In totaal bleken er zes spelers of stafleden van Premier League-clubs het coronavirus te hebben. Er werden liefst 748 tests uitgevoerd. Volgens velen was het resultaat van 'slechts' zes positieve gevallen een meevaller voor de Premier League op weg naar het hervatten van de competitie.'

Watford-captain Troy Deeney weigerde overigens deze week de training te hervatten en gaf daar uitgebreid uitleg over. Lees hieronder zijn verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.