Watford tast in het duister over schouderkwetsuur Janmaat

Reacties

Watford kan voorlopig geen beroep doen op Daryl Janmaat. De 27-jarige rechtsback viel afgelopen zondag tegen Manchester United (3-1 zege) uit met een schouderblessure en staat waarschijnlijk meer dan een maand buitenspel.

Watford tast in het duister over schouderkwetsuur Janmaat

Janmaat was basisspeler bij The Hornets sinds hij voor bijna negen miljoen euro overkwam van Newcastle United. Bondscoach Danny Blind riep hem daardoor uiteindelijk ook weer op voor de WK-kwalificatiestart van Oranje in en tegen Zweden, maar moest voor de voorselectie richting de twee aankomende interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk een streep zetten door diens naam wegens de schouderblessure.

Janmaat zal meer wedstrijden moeten missen. Volgens regionale media staat de voormalig speler van ADO Den Haag, Feyenoord en SC Heerenveen vier tot zes weken aan de kant, omdat tijdens een scan een fractuur aan het licht zou zijn gekomen. Manager Walter Mazzarri wilde er vrijdag tijdens zijn persconferentie nog niets over zeggen, omdat de blessure nog verder wordt onderzocht.

Met Nordin Amrabat staat er wel een adequate vervanger klaar. De Nederlandse Marokkaan verving Janmaat zondag ook al en stond voor zijn komst in de basis als rechtervleugelspeler in het 3-5-2-systeem. De 29-jarige ex-speler van FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV staat al een half jaar langer onder contract bij The Hornets, die met zeven punten in de tas maandag tegen Burnley spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.