Waterreus hekelt keepersbeleid Oranje: 'Het is Circus Frans Hoek geworden'

Reacties

Oud-keeper Ronald Waterreus heeft zondagavond zijn onvrede uitgesproken over het selectiebeleid op het gebied van keepers bij het Nederlands elftal.

Waterreus hekelt keepersbeleid Oranje: 'Het is Circus Frans Hoek geworden'
© Pro Shots

Waterreus schoof aan bij Rondo, waar het thema ter sprake kwam. De punten van kritiek worden gericht op de positie van de eerste doelman en het feit dat er in deze interlandperiode met Justin Bijlow, Tim Krul, Mark Flekken en Joël Drommel vier keepers bij de selectie werden genomen.

'Het selectiebeleid van de keepers vind ik circus Frans Hoek geworden', doelt Waterreus tijdens het praatprogramma op de keeperstrainer van Oranje. 'Eerst moest Remko Pasveer erbij, want die was zo goed met zijn voeten, maar die was gewoon de reservekeeper van Ajax toen de selectie bekend werd (midden augustus, red.). Jasper Cillessen kon je niet van op aan. En nu na een wedstrijd waarin Bijlow ons redt, moeten we opeens Cillessen niet vergeten, want die zit er ook weer aan te komen?', doelt Waterreus op uitspraken van Van Gaal na de wedstrijd tegen Letland.

Poppenkast
Waterreus snapt ook niet dat bondscoach Louis van Gaal zoveel keepers heeft opgeroepen. 'Joël Drommel zit moederziel alleen op een tribune in Letland, terwijl hij net eerste keeper van PSV is geworden. Waarom worden er vier keepers geselecteerd? Gewoon om een beetje interessant te doen denk ik. Ik heb me er echt heel erg aan geërgerd. Je had Drommel kunnen vertellen dat hij een keer niet mee zou gaan, zodat hij eindelijk eens rustig zijn dozen uit kon pakken in Eindhoven. Nu vind ik het een poppenkast worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.