Wat heeft dit voor nut? Sparta verpulvert amateurs en zet record neer

Reacties

Met Eredivisie-clubs die oefenen tegen amateurs staat de voorbereiding op een nieuw seizoen ieder jaar weer garant voor enkele monsterscores. De grootste overwinning van dit jaar tot dusver is woensdag geboekt door Sparta Rotterdam, dat weinig genade kende met Steeds Hooger: 0-24.

Wat heeft dit voor nut? Sparta verpulvert amateurs en zet record neer
© Pro Shots

Sparta won zijn eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding al met 0-9 van een Gouds Sterrenteam en was woensdag vastberaden om de dubbele cijfers te halen. Dat lukte, met gemak. Halverwege was de eindstand van het eerste oefenduel al bereikt, mede dankzij vijf doelpunten binnen een halfuur van Vito van Crooij. Na rust was er van enige tegenstand nóg minder sprake. In het tweede bedrijf scoorde Reda Kharchouch vijfmaal en werden er drie hattricks gevierd. 

Sparta is de eerste Eredivisie-club die in deze voorbereiding de grens van twintig doelpunten doorbreekt. Het record voor dit jaar stond tot woensdag op naam van FC Emmen, dat afgelopen vrijdag niet al teveel moeite had met SVV'04 (0-16). Excelsior moest dinsdag nog genoegen nemen met vijftien doelpunten tegen VV Lyra.

Doelpunten van Sparta tegen Steeds Hooger: Van Crooij (5), Kharchouch (5), Brouwer (3), Tahiri (3), Madi (3), Engels (2), Lokilo, Meijers, Overman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.