Wat een pech: deze buitenspelsituatie voorkomt volgende Barça-goal Luuk de Jong

Reacties

Luuk de Jong hoopt deze zaterdag opnieuw zijn waarde te kunnen bewijzen voor Barcelona, maar had het geluk in de openingsfase van het duel met Granada niet aan zijn zijde. Een rake kopbal van de aanvaller kon vanwege zéér nipt buitenspel van Gavi niet gevierd worden.

Wat een pech: deze buitenspelsituatie voorkomt volgende Barça-goal Luuk de Jong
© .
Granada
Granada
1 - 1
Barcelona
Barcelona

De Jong is een belangrijke kandidaat om deze maand nog ruimte te maken in het salarishuis van Barcelona, maar omdat Memphis Depay niet honderd procent fit is (hij zit deze zaterdag wel op de bank) en miljoenenaankoop Ferran Torres nog niet mee kan doen, heeft Xavi de Nederlander nog hard nodig. Vorige week werd De Jong de matchwinner tegen Real Mallorca (0-1) en zaterdag staat de aanvaller opnieuw in de basiself.

In de achtste minuut leek De Jong zijn derde competitiegoal van dit seizoen te maken. De spits kopte raak, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Uit de VAR-beelden bleek echter dat De Jong achter zijn bewaker was gebleven. De aanvaller had de pech dat uit diezelfde beelden bleek dat Gavi in de opbouw naar het doelpunt wél buitenspel had gestaan. Daarom ging de goal niet door.

De Jong nam niet veel tijd om hierover te treuren en beproefde niet lang na zijn afgekeurde goal zijn geluk met een vliegende hakbal. Deze spectaculaire inzet ging over het doel van keeper Luis Maximiano. Op het moment van schrijven staat het hierdoor nog 0-0 in Estadio Nuevo Los Cármenes.

Volg het duel via onze VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.