Wanvertoning overschaduwt successeizoen voor Pochettino

Reacties

Een seizoen waarin Tottenham Hotspur voor het eerst sinds jaren een serieuze gooi naar de titel deed, eindigde op bezoek bij Newcastle United in mineur voor de Londenaren. Manager Mauricio Pochettino deed geen moeite zijn teleurstelling te verbergen.

Wanvertoning overschaduwt successeizoen voor Pochettino

Tottenham grossierde op St. James' Park in balbezit (62,5%), maar had geen antwoord op de counters van het al gedegradeerde Newcastle. 'Ik schaam me. Dit kan echt niet', aldus Pochettino tegen de BBC.

Tottenham zag zijn titeldroom twee weken geleden op Stamford Bridge tegen Chelsea (2-2) in duigen vallen. Vervolgens bleken Southampton en Newcastle te sterk voor de mannen van Pochettino. De manier waarop Tottenham het seizoen heeft afgesloten past niet bij de rest van het seizoen, waarin op White Hart Lane talenten als Dele Alli en Eric Dier hun doorbraak beleefden en de ploeg met aanvallend voetbal imponeerde. Nog nooit eindigde Tottenham sinds de start van de Premier League (1992) zo hoog.

'Onze doelstelling was om bij de eerste vier te eindigen en dat is gelukt. Dat is fantastisch, maar we kunnen deze nederlaag niet relativeren. We hadden de mogelijkheid om tweede te blijven. De manier waarop doet me pijn. Newcastle scoorde met tien man drie keer. Vandaag ging het niet om voetbal, tactiek of techniek. Het draaide puur om mentaliteit en wij gaven niet thuis', foeterde Pochettino.

De manager verlengde afgelopen donderdag zijn contract met Spurs tot medio 2021. De 44-jarige Argentijn beschikt over een jonge selectie, met onder anderen Premier League-topscorer Harry Kane, en gaat de Champions League in. De toekomst ziet er rooskleurig uit. 'Ja, maar we moeten nog veel veranderen. Ik heb tegen Newcastle goede informatie gekregen voor de toekomst. We moeten professioneel zijn, tot het einde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.