Waarom niet alle Nederlandse clubs deze week al in actie komen in Europa

Reacties

PSV en Vitesse hervatten deze week de Europese campagne met de heenwedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv en Rapid Wien in de knock-outfase van de Conference League. Maar waarom komen AZ en Feyenoord nog niet in actie? VI frist je geheugen even op.

Waarom niet alle Nederlandse clubs deze week al in actie komen in Europa
© Pro Shots

Nieuw in de opzet van de Europese toernooien is namelijk de tussenronde, waarin PSV en Vitesse deze week en volgende week uitkomen. Voorheen deden in de Europa League alle 32 deelnemers mee aan de zestiende finale, maar na de komst van een derde toernooi in de vorm van fonkelnieuwe Conference League is daar dit seizoen verandering in gekomen.

Volgens het nieuwe format plaatsen de groepswinnaars van de Europa League en de Conference League zich direct voor de achtste finale, die op 10 en 17 maart wordt afgewerkt. Aangezien AZ en Feyenoord hun groep in het laatstgenoemde nieuwe toernooi wonnen, zijn zij al zeker van een plek bij de laatste zestien, in tegenstelling tot PSV en Vitesse.

Do 17 feb. 2022

Voor die clubs wachten twee extra duels in de Conference League. PSV omdat het als derde eindigde in de groepsfase van de Europa League, achter AS Monaco en Real Sociedad. Vitesse omdat het tweede werd in de groepsfase van de Conference League, mede doordat Tottenham Hotspur niet kwam opdagen tegen poulewinnaar Stade Rennais.

Pas als de tussenronden van de Europa League en de Conference League zijn afgewerkt, belanden die toernooien in de achtste finale en komen AZ en Feyenoord dus ook weer in actie. De Champions League is al wel aanbeland bij de achtste finales, die worden uitgesmeerd over vier speeldagen. Ajax treft volgende week woensdag Benfica.

Di 15 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.