Waarom de VAR niet mocht ingrijpen bij het winnende doelpunt van Obispo

Reacties

Het winnende doelpunt van Armando Obispo tegen Feyenoord is voer voor discussie. De PSV'er knikte raak uit een corner van Cody Gakpo (4-3), maar na het bestuderen van de beelden bleek dat de Eindhovenaren geen hoekschop verdienden.

Waarom de VAR niet mocht ingrijpen bij het winnende doelpunt van Obispo
© Screenshot ESPN
PSV
PSV
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

PSV en Feyenoord maakten er in een drijfnat Philips Stadion een vermakelijke topper van. Door een doelpunt van Orkun Kökçü leken beide topclubs elkaar in evenwicht te houden, maar Obispo besloot in de slotfase anders. De centrale verdediger kopte snoeihard raak, maar kwam daarbij in botsing met Gernot Trauner en moest het veld met een hoofdblessure verlaten.

De treffer van Obispo bleek de winnende, al had de corner eigenlijk niet toegekend mogen worden door Allard Lindhout. Op het eerste gezicht leek Marcus Pedersen de bal over de achterlijn te tikken, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat Ismael Saibari het laatste zetje uitdeelde. 'Dat had nooit mogen gebeuren. Het is absoluut geen corner', zei analist Mario Been na afloop in de studio van ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geen mogelijkheid
Onterecht of niet, de VAR had geen mogelijkheid om in te grijpen. De regels schrijven voor dat een verkeerd toegewezen corner niet in de categorie duidelijke fouten valt. Dat is wel het geval bij een onterechte strafschop, een rode kaart, een persoonsverwisseling bij een kaart en doelpunten zelf. Omdat van die vier gevallen geen sprake was, bleef de treffer van Obispo staan en deelde PSV een gevoelige tik uit aan Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.