Waarom de slotdag in de Bundesliga razend spannend is

Reacties

Waar de spanning in de titelstrijd al jarenlang is verdwenen in de Bundesliga, vallen er in het slotweekend nog veel beslissingen in Duitsland. Wie gaan er de Champions League in? Wie pakt de Europa League-tickets? En wie degradeert er uit de Bundesliga? Een overzicht. 

Waarom de slotdag in de Bundesliga razend spannend is

Champions League-tickets

Naast de landskampioen stromen er nog drie Duitse ploegen direct de groepsfase van de Champions League in. Schalke 04 keert volgend seizoen terug in het miljardenbal en ook Borussia Dortmund kan voetbal op het hoogste Europes clubpodium praktisch niet meer ontgaan. 1899 Hoffenheim heeft de beste papieren om de vierde plek in de Bundesliga te veroveren, maar Bayer Leverkusen zit de club van trainer Julian Nagelsmann op de hielen. Ook RB Leipzig maakt nog een minieme kans, maar dan moet het slotweekend wel heel raar uitpakken.

1899 Hoffenheim mag er dan wel het beste voor staan, maar de club heeft wel het lastigste programma. Zaterdag staat Hoffenheim namelijk tegenover Borussia Dortmund. Bayer Leverkusen krijgt bezoek van Hannover 96, terwijl RB Leipzig het opneemt tegen Hertha BSC.

Europa League-tickets

De nummer vijf en zes van de Bundesliga plaatsen zich voor het Europa League-toernooi. Momenteel worden deze posities op de ranglijst ingenomen door Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Ook de winnaar van de DFB Pokal plaatst zich voor de Europa League. Op zaterdag 19 mei staat trainer Niko Kovac met Eintracht Frankfurt tegenover zijn nieuwe werkgever Bayern München.

Mocht Bayern met die prijs aan de haal gaan, dan schuift het ticket voor de Europa League door naar de nummer zeven van de Bundesliga. Momenteel is dat Eintracht Frankfurt, maar de formatie van Jetro Willems en Jonathan de Guzman voelt de hete adem van VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach in zijn nek. Eintracht Frankfurt mikt op een goed resultaat tegen Schalke 04 om te voorkomen dat het na een fantastisch seizoen misschien alsnog naast Europees voetbal grijpt.

Nacompetitie/directe degradatie

Komt er na jaren van bizarre ontsnappingen dan toch een einde aan het tijdperk van Hamburger SV in de Bundesliga? Zaterdagmiddag weten we het nadat de Bundesliga-Dino de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach heeft afgewerkt. HSV staat momenteel zeventiende en mikt op plek zestien, die momenteel in het bezit is van VfL Wolfsburg. Op deze wijze kan degradatie via de play-offs alsnog worden ontlopen.

Dit lijkt een mission impossible aangezien HSV twee punten achterstaat op VfL Wolfsburg, dat het ook nog eens opneemt tegen het al lang en breed gedegradeerde 1. FC Köln. Het lijkt er dus sterk op dat HSV voor het eerst sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 degradeert van het hoogste Duitse voetbaltoneel. Maar als iemand met wetten kan breken, dan is het de club uit de Duitse havenstad wel.

Programma

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.