Waarom Ajax baat heeft bij een bekerzege van Feyenoord

Reacties

Ajax zal op 21 april met interesse kijken naar de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Bij een Rotterdamse eindzege in het toernooi ontlopen de Amsterdammers namelijk mogelijk de play-offs voor Europees voetbal.

Waarom Ajax baat heeft bij een bekerzege van Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Groningen
FC Groningen

De bekerwinnaar is sowieso verzekerd van een plekje in de Europa League. Mocht Feyenoord in de Eredivisie als tweede eindigen, dan kwalificeert de Rotterdamse club zich voor de Champions League. Als Feyenoord dan de KNVB-beker wint, schuift het Europa League-ticket van de Rotterdammers twee plaatsjes door, naar de nummer vier. De nummer drie van de Eredivisie wordt overslagen, want die ploeg speelt in de voorrondes van de Champions League.

AZ won afgelopen weekend met 2-0 van Ajax en verstevigde daarmee plek vier. De Alkmaarders hebben in dat geval dus recht op het ticket van de bekerwinnaar. Bij de mogelijke herverdeling krijgt de nummer vijf, momenteel Ajax, het ticket dat recht geeft op de tweede kwalificatieronde van de Europa League.

In dat scenario hoeft de ploeg John van 't Schip dus geen play-offs te spelen, mits de huidige positie wordt behouden. Dat zou een doekje voor het bloeden zijn in dit rampseizoen. Niet de nummers vijf tot acht spelen bij deze herverdeling in de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League, maar de nummers zes tot negen.

Maar voor dit werkelijkheid wordt, moet Feyenoord natuurlijk eerst de KNVB-beker winnen. Na de moeizame overwinning op FC Groningen is NEC over krap twee maanden de tegenstander in de finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo ziet de mogelijke herverdeling als Feyenoord de beker wint eruit:

Ranglijst Europees ticket
Eerste Champions League
Tweede Champions League
Derde Voorronde Champions League
Vierde Europa League
Vijfde Tweede kwalificatieronde Europa League
Zesde t/m negende Play-offs voorronde Conference League
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.