VVV-Venlo pakt eerste zege tegen Heracles Almelo

Na vijf remises op rij heeft VVV-Venlo zijn eerste overwinning geboekt in de Eredivisie. Thuis was de club met 1-0 te sterk voor Heracles Almelo, dankzij een vroege treffer van Sandro Calabro.

VVV-Venlo pakt eerste zege tegen Heracles Almelo

De afgelopen seizoen uit de Jupiler League gepromoveerde club was dit seizoen na vijf duels nog ongeslagen, maar had ook nog niet gewonnen. Calabro, afgelopen seizoen topscorer voor VVV, bezorgde zijn club de eerste drie punten door een treffer in de achtste minuut.

De spits reageerde attent op een losgelaten bal van Heracles-doelman Martin Pieckenhagen. De Duitser kon een vrije trap van Keisuke Honda niet onder controle krijgen, waarna Calabro er snel bij was. VVV was over de hele wedstrijd de betere ploeg, maar het bleef bij 1-0.

Toch konden de bezoekers het niet echt spannend meer maken in De Koel. Heracles kwam in de hele wedstrijd niet verder dan één schot op doel, terwijl VVV meerdere kansen creëerde. Uiteindelijk voetbalde de club uit Venlo de wedstrijd professioneel uit en won zijn eerste duel.

VVV stijgt door de zege naar de tiende plaats in de Eredivisie.
De ploeg van trainer Jan van Dijk passeert Heracles, dat na zes wedstrijden nu de elfde plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's