VVV-Venlo geeft in spectaculair slot twee punten weg

In een bizarre slotfase in het duel met SC Heerenveen (2-2) leefde VVV-Venlo dankzij Ruud Boymans op. Desondanks hielden de Limburgers slechts een punt over aan de ontmoeting, waardoor de teleurstelling overheerste.

VVV-Venlo hangt nog steeds directe degradatie uit de Eredivisie boven het hoofd. De ploeg van trainer Wil Boessen voelde de druk groeien door de verrassende overwinning van hekkensluiter Willem II op AZ eerder op de avond.

Die spanning was zichtbaar bij de thuisploeg. Enthousiasme kon VVV niet worden ontzegd, maar het ontbrak aan daadkracht. De ploeg kreeg genoeg kansen tegen SC Heerenveen, dat op slag van rust door een vrije trap van Mika Väyrynen op voorsprong was gekomen.

De beste mogelijkheid was er voor Dario Vujicevic. De huurling van FC Twente mocht tien minuten in de tweede helft van elf meter aanleggen na een overtreding van Daryl Janmaat op Ahmed Musa. Maar de middenvelder faalde jammerlijk. Keeper Kevin Stuhr-Ellegaard kon de strafschop simpel stoppen.

VVV-Venlo probeerde de schade te repareren, maar het bleef lang bij goede bedoelingen. Pas met de entree van Boymans, door Boesen gepasseerd, veranderde dat. Met een schitterende omhaal tekende hij in de 86ste minuut voor de gelijkmaker om twee minuten later met het nodige geluk zelfs de 2-1 binnen te schieten. Zijn schot werd door Heerenveen-verdediger Jeffrey Gouweleeuw van richting veranderd.

VVV-Venlo leefde even in de zevende hemel, totdat Bas Dost in blessuretijd de Venlonaren terug in de realiteit bracht. Saillant genoeg was het Boymans die de bal niet weg kreeg, waarna de Heerenveen-spits koel toesloeg.

Met het resultaat schoten beide ploegen weinig op. VVV-venlo zag Willem II tot op drie punten naderen, terwijl SC Heerenveen zijn kansen op een plaats in de play-offs om Europees voetbal zag slinken. Foto: VI Images