VVV wint weer eens, FC Den Bosch scoort zeven keer

Koploper VVV-Venlo weet weer wat winnen is. RKC Waalwijk en SC Cambuur-Leeuwarden lieten de achterstand niet oplopen. FC Den Bosch zette een monsterscore neer.

BV Veendam-VVV-Venlo 1-2VVV had in de laatste drie duels slechts één punt gepakt. In Veendam liep de koploper weer eens als winnaar van het veld. Keisuke Honda zette VVV met zijn dertiende seizoenstreffer op het spoor van de zege. Na de 0-1 van de Japanner in de tiende minuut, maakte Soufiane Dadda er in de 33ste minuut al 0-2 van. Veendam scoorde via Patrick Lip pas tegen in blessuretijd.

RKC Waalwijk-FC Zwolle 1-0Anton Jongsma bezorgde RKC drie punten tegen FC Zwolle, waardoor de club uit Waalwijk de achterstand van zeven punten op koploper VVV intact hield. Jongsma scoorde in de dertiende minuut en zijn doelpunt kreeg geen vervolg. Zwolle sloot een roerige week af met een nederlaag én met tien man. Bram van Polen kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. Bij de gasten zat interim-trainer Claus Boekweg op de bank. Hij is de voorlopige opvolger van de ontslagen Jan Everse. SC Cambuur-Leeuwarden-RBC Roosendaal 2-1Cambuur ontnam RBC de kans op het winnen van de vijfde periode. Mels van Driel speelde een hoofdrol in Leeuwarden. De verdediger zette RBC op 0-1, maar moest ook met een directe rode kaart van het veld. Koen Brack had de score toen al gelijk getrokken. Met elf tegen tien forceerde Danny Guyt tien minuten voor tijd de winnende treffer voor Cambuur, dat de derde plaats in de Jupiler League bezet.

FC Omniworld-MVV 1-2MVV klom van de zevende naar de vijfde plaats door een 2-1 zege in Almere. Gunter Thiebaut zette de gasten op 0-1. Na de gelijkmaker van Mitchell Kappenberg was het Tom Daemen die ervoor zorgde dat de drie punten naar de club uit Maastricht gingen. FC Omniworld blijft hekkensluiter in de Jupiler League.

Haarlem-Helmond Sport 1-3Helmond Sport deed goede zaken door te winnen bij Haarlem. Beide ploegen hebben nu 43 punten uit 29 wedstrijden en zijn nog in de race voor een plaats in de play-offs. Helmond Sport kwam op 0-2 via Bruno Andrade en Jelle de Bock. Haarlem mocht hopen op een goed resultaat na de aansluitingstreffer van Rogier Veenstra, maar zes minuten later gooide Marc Höcher de wedstrijd in het slot. Voor de Helmond-spits was het zijn dertiende doelpunt van het seizoen.

FC Eindhoven-FC Den Bosch 1-7In het Jan Louwers Stadion was sprake van een roerig begin van de wedstrijd. Na 21 minuten was er al twee keer gescoord en had scheidsrechter Dick van Egmond al vier gele kaarten uitgedeeld. FC Den Bosch gaf de vroege 0-2 voorsprong (doelpunten Diangi Matusiwa en Adnan Barakat) niet meer uit handen. Na rust voerden Stefano Seedorf, Mohamed El Makrini en opnieuw Barakat de score op tot 0-5. Aan de zijde van FC Eindhoven werd José Valencia met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Jelle Schijvenaars redde nog wel de eer voor de thuisclub, maar Tom van Weert voerde de score met twee goals op tot liefst 1-7.

Go Ahead Eagles-Telstar 2-2Telstar dankte het gelijkspel in Deventer aan Glynor Plet. De spits maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan. Plet staat inmiddels op achttien goals. Koen van der Biezen en Dave Bus hadden Go Ahead twee keer aan de leiding gebracht, maar door de goals van Plet eindigde het duel onbeslist. Voor Go Ahead is dat resultaat een tegenvaller. De ploeg raakte achterop in de strijd om de play-offs. Telstart heeft zich al verzekerd van deelname door het winnen van een periodetitel.

AGOVV Apeldoorn-FC Emmen 1-1FC Emmen verspeelde kostbare punten in Apeldoorn. Reza Ghoochannejhad bezorgde de ploeg van trainer Paul Krabbe nog wel een 0-1 voorsprong. Die hield lange tijd stand. In de 79ste minuut werd het toch 1-1. Hans van de Haar was de maker van het doelpunt, waardoor Emmen in de strijd om de vijfde periode tegen een achterstand van drie punten aankijkt ten opzichte van TOP Oss.

Fortuna Sittard-FC Dordrecht 0-0In Sittard werd niet gescoord. Fortuna kon als verzachtende omstandigheid wijzen op de geelrode kaart van Jürgen Heinrichs. De Duitser werd op slag van rust van het veld gestuurd. Dordrecht wist de overtalsituatie niet uit te buiten. De gasten kunnen door het gelijkspel geen aanspraak meer maken op het winnen van de vijfde periode.