VVV vervolgt opmars onder De Koning dankzij cruciale fout Padt

Reacties

VVV-Venlo heeft zaterdagavond een vervolg gegeven aan de indrukwekkende serie in de Eredivisie. Een misser van FC Groningen-doelman Sergio Padt leverde de ploeg van trainer Hans de Koning al de derde overwinning van 2020 op.

VVV vervolgt opmars onder De Koning dankzij cruciale fout Padt
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het duel tussen Groningen en VVV was een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei op dreef zijn. De noorderlingen verloren in 2020 alleen van PEC Zwolle en wonnen vier van hun laatste Eredivisie-duels, terwijl de Venlonaren dit kalenderjaar na de aanstelling van De Koning als opvolger van Robert Maaskant ongeslagen zijn en negen punten pakten in de eerste vijf duels sinds de winterstop.

In het hoge noorden had VVV had echter lastig. Groningen creëerde in de eerste helft genoeg mogelijkheden om de Limburgse bezoekers pijn te doen, maar Joel Asoro en Ramon Pascal Lundqivst kregen de bal niet tussen de palen en doelman Thorsten Kirschbaum redde knap op een schot van Daishwan Redan. En dan waren er nog veelbelovende aanvallen die niets opleverden.

Methode Buijs: op dit gebied hoort FC Groningen tot de Nederlandse top

VVV kon daar maar weinig tegenover stellen. Oussama Darfalou kwam er twee keer gevaarlijk uit, verder had de Groningse defensie weinig te vrezen van de Limburgers. Daarmee maakte de ploeg van Buijs zijn groeiende reputatie als het Atlético van het Hoge Noorden waar. In verdedigend opzicht hoort Groningen immers bij de Nederlandse top. Zo kregen alleen Ajax en AZ meer tegengoals.

In aanvallend opzicht valt er nog het nodige te verbeteren bij Groningen, bleek ook tegen VVV. Na rust resulteerde het overwicht in weinig uitgespeelde kansen. Na 65 minuten was er even de hoop dat de bal op de stip ging, maar Björn Kuipers oordeelde na het bekijken van de beelden dat er geen sprake was van hands van Darfalou en gaf VVV een vrije trap omdat de Algerijn werd geduwd.

Buijs probeerde met het inbrengen van Romano Postema en Mo El Hankouri nog wat te forceren, maar greep overal naast doordat Padt vier minuten voor tijd in de fout ging. De doelman van Groningen kwam na een lange balvan Tobias Pachonik van zijn lijn, waardoor Darfalou de bal in het lege doel kon koppen. Het bleek een dure misser voor de thuisploeg. VVV loopt op zijn beurt verder weg bij de gevarenzone.

FC Groningen Nederland

VVV-Venlo Nederland

VVV-Venlo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.