VVV-Venlo pakt punt dankzij fraaie vrije trap Leemans

VVV-Venlo en PEC Zwolle hebben elkaar zondag op een 1-1 gelijkspel gehouden in de zesde speelronde van de Eredivisie. De Limburgse promovendus kwam pas in de tweede helft op stoom.

Met respectievelijk acht en tien punten mocht zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle zich voorafgaand aan deze speelronde bewoner van het linkerrijtje noemen. Met deze oogst al op zak zochten beide teams de aanval in het Seacon Stadion - De Koel. Een kansenregen bleef evenwel uit in de openingsfase.

In het gelijkopgaande duel kwam VVV-Venlo aanvankelijk niet verder dan een inzet van Clint Leemans en een schuiver van Lennart Thy, terwijl PEC Zwolle dreigend was via Ryan Thomas. In de dertigste minuut braken de bezoekers de score open. Een hoekschop van Youness Mokhtar belandde voor de voeten van Kingsley Ehizibue, die van dichtbij het net vond.

De spelers van PEC Zwolle vieren de 0-1 van Kingsley Ehizibue.

VVV-Venlo wachtte met het opvoeren van het tempo tot de tweede helft. De thuisploeg had echter grote moeite met het creëren van mogelijkheden. Telkens ging er tegen het goed georganiseerde PEC Zwolle wel iets mis in de eindfase. Gelukkig voor de promovendus bood een standaardsituatie uitkomst: Leemans zorgde in de 69ste minuut op fraaie wijze uit een vrije trap voor de gelijkmaker.

De thuisploeg nam geen genoegen met een gelijkspel en draaide PEC Zwolle de duimschroeven aan. Damian van Bruggen kwam net tekort om een vrije trap binnen te werken, Kelechi Nwakali stuitte op doelman Diederik Boer en diezelfde Boer weerhield Vito van Crooij van scoren in een één-tegen-één-situatie. Gescoord werd er niet meer, waardoor PEC Zwolle voorlopig zesde staat en VVV-Venlo de achtste plaats bekleedt.

Bij PEC Zwolle maakte Stef Nijland als invaller zijn opwachting, zoals hij dat al 96 keer eerder deed op het hoogste niveau in Nederland. Daarmee evenaarde de aanvaller het Eredivisie-record van Regillio Simons. Zaterdagavond kan Nijland tijdens het thuisduel met zijn oude club FC Groningen het record alleen in handen krijgen. VVV-Venlo speelt diezelfde avond een uitwedstrijd tegen Excelsior.

VI's Chris Tempelman zag een sterk VVV-Venlo.