VVV-Venlo hoopt op Mlapa-recept met Darfalou

Reacties

Oussama Darfalou maakt het seizoen af bij VVV-Venlo. De Algerijn komt op huurbasis over van Vitesse, waar voor hem deze jaargang niet meer dan een bijrol was weggelegd.

VVV-Venlo hoopt op Mlapa-recept met Darfalou
© Pro Shots

VVV ziet in Darfalou een spits in de stijl van Peniel Mlapa, die vorig seizoen van grote waarde was in De Koel en daarna naar de Verenigde Arabische Emiraten verkaste. De Venlose club strikte Elia Soriano afgelopen zomer als opvolger, maar de Duitse Italiaan kon tot dusver zelden overtuigen. Bovendien leeft binnen VVV het idee dat de aanvaller, die het niet moet hebben van zijn snelheid en diepgang, vermoedelijk niet optimaal past bij de stijl die de club onder nieuwe trainer Hans de Koning zal hanteren.

Waar VVV onder Robert Maaskant nog wat dichter bij het doel van de tegenstander probeerde te voetballen, zal het elftal onder zijn opvolger hoogstwaarschijnlijk weer wat verder inzakken en op snelle uitbraken speculeren. De club denkt met Darfalou een spits in huis te hebben die beter bij die spelopvatting past. De Algerijn moet het hebben van zijn werklust, kracht en beweeglijkheid. In eigen land werd hij twee jaar geleden topscorer op het hoogste niveau, met achttien goals, waarmee hij de aandacht van Vitesse trok.

In Arnhem kwam hij in het jaar na zijn komst tot zeven goals in 25 Eredivisiewedstrijden. Dit seizoen mocht hij slechts zes keer opdraven in competitieverband, en wist hij nog niet te scoren. Vitesse schrijft Darfalou nog niet definitief af: de club wilde VVV geen optie tot koop geven op de 26-jarige spits, die nog tot medio 2022 vastligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.