VVV-Venlo boekt succes bij aanvechten veelbesproken rode kaart

Reacties

VVV-Venlo is met succes in beroep gegaan tegen de straf voor Moreno Rutten, na zijn veelbesproken rode kaart tegen FC Groningen. De verdediger is vrijgesproken en krijgt dus geen schorsing.

VVV-Venlo boekt succes bij aanvechten veelbesproken rode kaart

De rode kaart van Rutten in de wedstrijd tegen Groningen zorgde zondag voor de nodige ophef. Arbiter Serdar Gözübüyük gaf de verdediger in eerste instantie geel voor zijn overtreding op Tim Handwerker, maar na inmenging van videoscheidsrechter Laurens Gerrits besloot hij rood te geven. VVV moest zo ruim een uur met tien man spelen en verloor uiteindelijk met 3-2.

De Limburgers reageerden na afloop vol onbegrip en het was dan ook geen verrassing dat VVV niet akkoord ging met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Die wilde Rutten een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opleggen. Donderdag diende de beroepszaak bij de tuchtcommissie in Zeist en een dag later kreeg VVV goed nieuws: Rutten is vrijgesproken.

VVV-coach Maurice Steijn had dit mogelijk niet zien aankomen. Eerder dit seizoen sprak de trainer zich nog zeer negatief uit over de tuchtcommissie. 'Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist', zei Steijn toen. 'Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zo'n goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.'

Doordat er geen straf is opgelegd, kan Rutten dit weekend gewoon meedoen in de thuiswedstrijd van VVV tegen Excelsior.

'VAR-gevoelig VVV doet zichzelf tekort tegen spectaculair FC Groningen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.