VVV tankt vertrouwen voor vervolg na zege in Arnhem

Vitesse heeft het seizoen in mineur afgesloten. De Arnhemmers gingen in eigen huis onderuit tegen laagvlieger VVV-Venlo (0-1), dat vertrouwen tankt voor de play-offs tegen degradatie.

VVV tankt vertrouwen voor vervolg na zege in Arnhem

Voor Vitesse was het behalen van de derde plaats nog altijd een mogelijkheid. Een zege op VVV-Venlo was dan noodzakelijk, terwijl ook Feyenoord punten zou moeten morsen tegen NAC Breda.

Het leek er echter meer op dat de ploeg van trainer Fred Rutten al met hoofd bij de zomervakantie was. Vitesse speelde flets en was geen schim van de ploeg die dit seizoen lang meestreed voor het kampioenschap.

Voor de gelegenheid kreeg Wilfried Bony, in hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in dienst van Vitesse, de aanvoerdersband om zijn arm mede vanwege de afwezigheid van aanvoerder Guram Kashia. Waar de Ivoriaan dit seizoen een doelpuntenmachine bleek, stond zijn vizier ditmaal niet op scherp. Tot drie keer toe ging hij slordig met een kans om waardoor VVV-Venlo overeind bleef.

VVV-Venlo, dat zich moet gaan richten op lijfsbehoud via de play-offs, trok zo nu en dan het spel naar zich toe en kwam na een halfuur zelfs tot scoren. Bryan Linssen was zijn directe mandekker Tomás Kalas te snel af en prikte de bal knap langs doelman Piet Velthuizen. Vitesse had even daarvoor al een grote kans gemist toen Patrick van Aanholt de bal voor zijn eigen doellijn redde.

In de tweede helft kreeg Vitesse opnieuw legio kansen, maar VVV-doelman Niki Mäenpää hield zijn doel schoon. Eerst was Marco van Ginkel slordig, terwijl even later opnieuw Bony liet zijn dat hij niet zijn beste dag had.

Vitesse eindigt daarmee het seizoen op de vierde plek en mag volgend seizoen in de voorronde van de Europa League spelen. VVV-Venlo moet alle zeilen bijzetten om lijfsbehoud te realiseren; de eerste tegenstander is Go Ahead Eagles.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen