VVV plet Eindhoven, Fortuna moet vier dagen wachten

VVV-Venlo walste over FC Eindhoven heen en liep bovendien twee punten verder uit op nummer twee RKC Waalwijk. Fortuna Sittard moet nog vier dagen wachten voor het weet of het de vierde periodetitel heeft gewonnen.

VVV-Venlo-FC Eindhoven 6-0VVV had een makkelijke avond in Venlo, ook al was het veld moeilijk bespeelbaar. Keisuke Honda werkte in de tiende minuut zeer alert de bal in het doel. Een kwartier later vergrootte Leon Kantelberg het verschil door bij de eerste paal binnen te tikken na een voorzet van Ruben Schaken. In het eerste kwartier na rust beslisten Frank van Kouwen en Ken Leemans de partij. Van Kouwen poeierde van net binnen de zestien en Leemans haalde bij de tweede paal uit na een hoekschop. In het slotfase bepaalde Schaken en Samir El Gaaouri de eindstand op 6-0.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 0-0Zowel Go Ahead als RKC had nog een kans op de winst van de vierde periodetitel, maar door het matige én terechte gelijkspel in Deventer én het gelijkspel van Fortuna tegen Excelsior zijn beide ploegen uitgeschakeld voor die prijs. Het was het dertiende gelijkspel van RKC.

Fortuna Sittard-Excelsior 1-1Fortuna moet vrezen voor de vierde periodetitel. Tot de tachtigste minuut was de ploeg van coach Roger Reijners op weg naar een zege, nadat het vlak voor rust verdiend op voorsprong was gekomen via Ruud Boymans. De aanvaller krulde de bal over doelman Erwin Mulder in het Kralingse doel (foto). Na rust zocht Excelsior lang naar de gelijkmaker, die uiteindelijk in de slotfase op het scorebord verscheen. Kevin Vink zette de aanval op en de debuterende invaller tikte de bal uiteindelijk ook in het doel. Beide ploegen kregen in het slot via Michel van Guldener, Vink en Cedric Olondo nog een grote kans op een winnende treffer. AGOVV Apeldoorn-FC Den Bosch 3-2AGOVV en FC Den Bosch maakten er een spektakel van. Via Jeremy Bokila kwam de thuisploeg op 1-0, de bezoekers kwamen van Mohamed El Makrini en Adnan Barakat op 1-2, maar uiteindelijk pakte AGOVV in het laatste kwartier de drie punten dankzij treffers van Henk Baum en Dries Mertens. De laatste besliste de partij met een rake strafschop.

Helmond Sport-MVV 2-1Vlak voor tijd pakte Helmond de drie punten. Bruno Andrade sloeg toe namens de thuisploeg. Gunter Thiebaut had MVV halverwege de eerste helft nog op een 0-1 voorsprong gezet, maar vlak voor rust tekende Dirk Jan Derksen in de kluts voor de gelijkmaker.

TOP Oss-Telstar 3-0TOP won met ruime cijfers van Telstar. Na een half uur zorgde Erik Quekel vanaf de penaltystip voor 1-0. En in de 59ste en 61ste minuut beslisten de Ossenaren het duel met twee snelle treffers van Charles Kazlauskas en Geoffrey Galatà.

FC Dordrecht-FC Emmen 1-0Al in de zevende minuut tekende Ruud Kras voor de enige treffer. Nadat doelman Thomas Villadsen de bal na een hoekschop matig had uitverdedigd, belandde die voor de voeten van de verdediger, die doeltreffend uithaalde. Het was een van de weinige hoogtepunten in Dordrecht. Door de winst passeert Dordrecht Emmen in de rangschikking: de ploeg van coach Gert Kruys is achttiende, die van Paul Krabbe is negentiende.