VVV maakt bij De Graafschap einde aan uitcomplex

VVV maakte overtuigend een einde aan het uitcomplex door in de degradatiewedstrijd bij De Graafschap. De Venlonaren hadden sinds 5 november 2010 (1-4 bij Willem II) niet gewonnen op vreemde bodem.

In Doetinchem liep de score op tot 1-4 in het voordeel van de Limburgers. Tot de vijftigste minuut leek er niks aan de hand voor De Graafschap. Rydell Poepon maakte de eerste goal van de avond waardoor De Superboeren al na een kwartier op voorsprong stonden. Enkele minuten later volgde via Yanic Wildschut de eerste grote kans voor VVV, maar zijn inzet ging naast.

Na het doelpunt kreeg De Graafschap weinig kansen en liet het VVV kansen creëren. Waar het in de eerste helft tot niks leidde bij de Venlonaren, kwam de ploeg van trainer Ton Lokhoff in de tweede helft wel tot scoren.

Al na vijf minuten in het tweede bedrijf scoorde Danny Holla voor het eerst in het shirt van VVV. Amper drie minuten later stonden de bezoekers op voorsprong, via Maya Yoshida. Nummer laatst De Graafschap was direct het spoor bijster.

Het slechte veld in Doetinchem weerhield VVV niet van scoren. Een eigen doelpunt van Ted van de Pavert, na een schot van Uche Nwofor, en een simpele treffer van Steven Berghuis zorgden voor een 1-4 eindstand. VVV won zo niet alleen voor het eerst na achttien nederlagen buitenshuis, ook verdubbelde de ploeg het aantal gemaakte doelpunten in dit seizoen in uitduels in één klap.

Met dertien punten blijft De Graafschap onderaan staan in de Eredivisie. VVV staat zestiende en heeft nu een voorsprong van zes punten op de hekkensluiter. Foto: VI Images