VVV binnen een half uur klaar met Sparta

VVV-Venlo pakte drie belangrijke punten tegen Sparta Rotterdam. Binnen een half uur was de klus in Venlo geklaard (5-0).

Aleksander Seliga bereikte afgelopen week als tweede doelman van Slovenië ten koste van Rusland het WK. Van de euforie bij de keeper van Sparta Rotterdam is na het bezoek aan VVV-Venlo weinig meer over. In de eerste helft incasseerde hij vier treffers, waarvan hij er zeker drie had kunnen voorkomen.

In de zesde minuut werd Seliga verrast door het doorkoppen van Adil Auassar, die een vrije trap van Achmed Ahahaoui met zijn hoofd tot bij de tweede paal verlengde. De Sloveen kreeg in de 25ste minuut een volgende onaangename verrassing voor zijn kiezen. Een voorzet van Ahahaoui viel pardoes in het Rotterdamse doel.

Daarmee was het nog niet gedaan met de slechte middag voor Seliga. De Sloveen had zowel in de 27ste minuut als twee minuten voor rust onvoldoende antwoord op een schot van Keisuke Honda. Sandro Calabro was beide keren attent genoeg om de slippertjes af te straffen.

Hoewel Sparta het wel probeerde, viel er voor de gasten weinig eer meer te behalen in de tweede helft. De Rotterdammers incasseerden nog wel een doelpunt. Kevin Van Dessel pikte in de zeventigste minuut nog zijn goaltje mee.

Door de zege maakte VVV een sprong op de ranglijst. De ploeg van trainer Jan van Dijk verruilde de voorlaatste plaats voor een gedeelde tiende plek. Sparta bleef ondanks de nederlaag in het linkerrijtje.