Vurig pleidooi tegen geblesseerde Neymar: 'Maar wel dansen met cowboyhoed op'

Reacties

Neymar staat er wederom niet goed op in Braziliaanse media na een interlandperiode. Hoewel Brazilië zich als eerste Zuid-Amerikaanse land plaatste voor het WK in Qatar, was er kritiek op de sterspeler.

Vurig pleidooi tegen geblesseerde Neymar: 'Maar wel dansen met cowboyhoed op'
© Pro Shots

Door met 1-0 te winnen van Colombia verzekerde Brazilië zich deze interlandperiode van een WK-ticket, op aangeven van Neymar maakte Lucas Paquetá de voor Brazilië belangrijke treffer. Na de wedstrijd was het groot feest, maar enkele dagen daarna kondigde Neymar aan dat hij door een blessure de wedstrijd tegen Argentinië zou missen. L'Équipe meldt dat Neymar ook de competitiehervatting met Paris Saint-Germain (tegen FC Nantes) gaat missen. Ook het Champions League-duel met Manchester City komt in gevaar.

In Brazilië worden er vraagtekens geplaatst bij de houding van Neymar. Bij het televisieprogramma Os Donos Da Bola zijn ze erg fel op de aanvaller. Presentator Neto, door zijn vurige pleidooien op televisie een beroemdheid in Brazilië, denkt dat Neymar van tevoren al bedacht had dat hij niet tegen Argentinië wilde spelen. 'In de wedstrijd tegen Colombia vloekte hij tegen de scheidsrechter, vocht hij met Juan Cuadrado, hij vocht met iedereen. Na zijn gele kaart deed hij er alles aan om een tweede te krijgen.'

Ook zijn er twijfels over de blessure die Neymar zou hebben opgelopen. 'Zaterdag en zondag is hij vrij, om maandag doodleuk met de mededeling te komen dat hij pijn heeft aan zijn dij. Opgelopen in de wedstrijd tegen Colombia, maar wat doet hij na die wedstrijd? Een dansje met een cowboyhoed op, in plaats van zijn dij te behandelen met ijs. Iemand met pijn danst toch niet zo?', wordt er gedoeld op de beelden van Neymar die op bijzondere wijze het WK-ticket vierde. 'En wat deed hij daarna? Hij ging naar een nachtclub voor celebrities, hij kon wel een feestje vieren in São Paulo. Moet zo'n speler Brazilië vertegenwoordigen?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.