VS halen uit tegen Jamaica

Het Nederlands elftal is gewaarschuwd. De Verenigde Staten, zondag tegenstander van Oranje, brachten Jamaica een 5-0 nederlaag toe. Josh Wolff (2), Clint Mathis, Landon Donovan en DaMarcus Beasley scoorden. John O'Brien en Earnest Stewart starten in de basis, maar werden in de rust vervangen.

Ondanks de ruime overwinning was de uitkomst niet bijster positief. Kasey Keller, die met Brad Friedel strijdt om de plaats onder lat, viel kort na rust uit na een botsing met Deon Burton. Ook verdediger Greg Vannay (verdraaide knie) en aanvaller Clint Mathias (gekneusde teen) gingen met een blessure voortijdig naar de kant.

Ierland leed op eigen veld een 2-1 nederlaag. Nigeria bleek in de 100ste interland op Lansdowne Road te sterk. Julius Aghahowa en Efe Sodje scoorden voor de Afrikanen. Steven Reid bracht de spanning terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van Mick McCarthy niet. 'Ik heb een hekel aan verliezen, maar ik ben tevreden met het spel', zei de Ierse bondscoach. Mexico won met 1-0 van Bolivia. Vroeg in de tweede helft maakte Palencia het enige doelpunt.