Vrouwen geweerd bij kwalificatieduel: Iran vreest voor WK-uitsluiting

Reacties

De WK-kwalificatiewedstrijd van Iran tegen Libanon zou dinsdag worden bijgewoond door tweeduizend vrouwen. Daar zetten de lokale autoriteiten in Mashdad op brute wijze een streep door. De Iraanse voetbalbond vreest nu zelfs voor uitsluiting van het WK in Qatar.

Vrouwen geweerd bij kwalificatieduel: Iran vreest voor WK-uitsluiting
© Twitter OpenStadiums
Iran
Iran
2 - 0
Libanon
Libanon

Iran verzekerde zich begin dit kalenderjaar al van een WK-ticket, maar het is nog maar de vraag of de ploeg van aanvoerder Alireza Jahanbakhsh daadwerkelijk op de eindronde actief is. Voor de kwalificatiewedstrijd tegen Libanon werd alle vrouwen de toegang ontzegd. In de consternatie zou de politie vervolgens gebruik hebben gemaakt van pepperspray.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wedstrijd tegen Libanon werd afgewerkt in Mashdad, een conservatieve stad in het noordoosten van het land. Vermoed wordt dat religieuze autoriteiten zonder overleg met de Iraanse bond hebben ingegrepen. 'We horen verontrustend nieuws van de wereldbond FIFA en de Aziatische bond AFC. Mocht er een uitsluiting volgen, dan zijn de betrokkenen bij dit incident in Mashdad verantwoordelijk', sprak bestuurslid Mehrdad Seradschi zijn zorgen uit op Twitter.

Ingreep FIFA
In Iran schreef het islamitische regime jarenlang voor dat vrouwen geen stadion mochten betreden. De FIFA zorgde ervoor dat er onlangs vrouwen binnen mochten bij wedstrijden voor de WK-kwalificatie en de Aziatische Champions League in de hoofdstad Teheran.

Overigens won Iran de interland tegen Libanon. Jahanbakhsh, die in de 85ste minuut werd gewisseld, maakte een kleine twintig minuten voor tijd de 2-0. Serdar Azmoun was verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.