Arsenal heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan op weg naar de topvier van de Premier League. In de uitwedstrijd tegen Leicester City hadden The Gunners aan een sterke openingsfase genoeg om de zevende zege op rij te boeken.

Leicester City
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal beleefde een geweldige start in het King Power Stadium. Al na vijf minuten kwam de formatie van manager Mikel Arteta aan de leiding. Verdediger Gabriel kopte fraai raak uit een hoekschop van Bukayo Saka.

Na de 0-1 hield Arsenal Leicester onder druk. Kasper Schmeichel pareerde na ruim tien minuten een gevaarlijk schot van Thomas Partey, maar kreeg na ruim een kwartier alsnog de 0-2 om de oren. Via Alexandre Lacazette en de voet van Leicester-verdediger Luke Thomas kwam de bal voor de voeten van Emile Smith Rowe, die simpel raak schoot.

Ramsdale uitblinker
Na de tweede tegengoal leek Leicester goed wakker geschud te zijn. The Foxes schakelden een tandje bij en namen het heft in handen op eigen veld. De dadendrang leidde al snel tot een kans voor spits Kelechi Iheanacho, maar keeper Aaron Ramsdale redde uitstekend. De goalie van Arsenal behoedde zijn ploeg vlak voor rust op acrobatische wijze opnieuw voor een tegendoelpunt. Ramsdale tikte een vrije trap van James Maddison uit de kruising en zag de bal via de lat in het veld stuiteren. In de rebound schoot Jonny Evans tegen de paal.

Leicester bleef in de tweede helft op jacht gaan naar de aansluitingstreffer. Ramsdale zag de nodige aanvallen van de thuisploeg op zich afkomen. Thomas was dreigend en de keeper redde op een inzet van Ademola Lookman. Ook Harvey Barnes wist na een uur spelen geen manier te vinden om uitblinker Ramsdale te passeren.

Aan de andere kant dook Pierre-Emerick Aubameyang nog een keer gevaarlijk op vanuit een counter, maar de Londenaren leunden vooral op de defensie en Ramsdale in de tweede helft. En die tactiek pakte goed uit. Leicester kon de overmacht in de tweede helft niet tot uitdrukking laten komen in de stand. De zevende overwinning op rij brengt Arsenal naar de vijfde plaats in de Premier League.