Vreugde in Sittard: 'Vandaag had hij nog tien flikflaks mogen maken'

Reacties

Fortuna Sittard beleefde een heerlijke middag, waarop ten koste van Feyenoord de eerste zege van het seizoen werd geboekt (4-2). Trainer Sjors Ultee nam breed lachend de felicitaties in ontvangst.

Vreugde in Sittard: 'Vandaag had hij nog tien flikflaks mogen maken'
© Pro Shots

Het uitgedokterde plan met drie centrale verdedigers bleek een schot in de roos. 'Feyenoord is in de aanval het sterkste, ze hebben veel creativiteit. We wilden met vijf man achterin de ruimtes klein te houden, in de duels komen en dan toeslaan. Vooral dat laatste is goed gelukt', keek Ultee bij FOX Sport terug.

De onvermoeibare Felix Passlack was een van de Limburgse helden. 'Hij had laatst een advertentie meegenomen, van een machinereiniger. "Dat is mijn douchegel", zei hij. Dat is Felix', aldus Ultee. Passlack had stukjes van Feyenoord tegen FC Porto gezien. Dat Europese duel van de Rotterdammers speelde mee. 'Zo'n druk programma en dan deze reis maken. Het weer heeft ons ook in kaart gespeeld, we waren fris', aldus de Duitser.

Passlack had al een bestemming voor de eerste winstpremie van het seizoen. Een microfoon van FOX Sports moest eraan geloven. 'Het was wat emotie dat eruit moest. Die wilde ik niet op mijn teamgenoten botvieren, dan maar op de microfoon... Jullie mogen mij de rekening sturen, ik betaal die graag.'

De trainer was nu ook gelukkig met de flikflak van Amadou Ciss. Eerder dit seizoen had de aanvaller zich nog de woede op zijn hals gehaald door een stukje acrobatiek te doen na een aansluitingstreffer tegen FC Twente. 'Vandaag had hij er nog tien mogen maken. Nu is het extra leuk, extra grappig, zeker na afloop.'

Met een dubbel gevoel gaat Fortuna Sittard het interlandweekend in. Het biedt namelijk ook ruimte om het succes te vieren. 'Ik ben nieuw in het zuiden, het oktoberfeest komt er aan. Dat is een extra reden voor een goed vrij weekend', aldus Ultee.

'Feyenoord lijkt bij de eerste tegenslag in los zand te veranderen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.