Vraagtekens bij wissel Dinamo Zagreb: 'Het leek alsof hij niet dapper genoeg was'

Feyenoord miste een strafschop en meerdere kansen, maar toch leeft in Kroatië het gevoel dat Dinamo Zagreb meer uit de wedstrijd van donderdag had moeten halen dan een 0-0 gelijkspel.

Dinamo Zagreb
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Dinamo speelde de laatste twintig minuten met een man meer, vanwege een rode kaart voor Marcos Senesi, maar kreeg het niet voor elkaar om een doorbraak te forceren. Dat kwam mede doordat Mario Gavranovic op dat moment al naar de kant was gehaald. De topscorer van Dinamo moest tien minuten in de tweede helft plaatsmaken voor Bruno Petkovic.

Die wissel houdt de gemoederen in de Kroatische kranten bezig. 'Het is onduidelijk waarom Zoran Mamic Gavranovic naar de kant haalde', schrijft Jutarnji bijvoorbeeld. 'Petkovic bracht leven in de Dinamo-aanval, waar Feyenoord van in de war raakte. Als Gavro was gebleven, zou Dinamo zeker gevaarlijker zijn geworden en misschien was daar wel een zege uitgekomen. Maar het leek alsof Mamic niet dapper genoeg was om met twee aanvallers te gaan spelen.'

Na de uitsluiting van Senesi werd Dinamo niet heel veel gevaarlijker. 'Ze misten moed, zelfvertrouwen en namen te weinig risico's', concludeert Jutarnji. 'Maar goed, na lange tijd heeft Dinamo in ieder geval geen tegendoelpunt gekregen. Dat feit moet ook voor vreugde zorgen.'

Mamic zag dat zijn ploeg tekort kwam om de zege naar zich toe te trekken. 'Het is moeilijk om te zeggen hoe dat komt, maar we hebben natuurlijk veel spelers die nog niet veel ervaring hebben op dit niveau. Misschien was het de spanning', zei de coach. 'We waren beter in de tweede helft en hebben goede kansen gehad. Maar als je eerlijk bent, is een gelijkspel een juist resultaat.'