Vorskla geeft Shakhtar op weg naar De Kuip stof tot nadenken

Reacties

Vorskla Poltava heeft Shakhtar Donetsk een lastige avond bezorgd. Maar de Champions League-opponent van Feyenoord ontsnapte aan puntenverlies (3-2).

Vorskla geeft Shakhtar op weg naar De Kuip stof tot nadenken

Shakhtar, dat dit seizoen in eigen land alleen in het thuisduel met Dinamo Kiev in juli punten had verloren, had na ruim een half uur een ogenschijnlijk solide basis gelegd voor het succes tegen Vorskla Poltava. Marlos opende de score na een fraaie assist van Alan Patrick, terwijl Facundo Ferreyra in de 36ste minuut van dichtbij de 2-0 aantekende.

Maar Vorskla, dat met een achterstand van zeven punten als nummer drie in de Oekraïense Premier League naar Kharkiv was vertrokken, toonde veerkracht. Dankzij twee goals van Yury Kolomoets was in de 57ste minuut de 2-2 op het scorebord het resultaat daarvan. Acht minuten voor tijd voorkwam Shakhtar puntenverlies. Na een slimme steekpass van Gustavo Blanco maakte Ferreyra de 3-2.

Dinsdag speelt Shakthar Donetsk in De Kuip tegen Feyenoord. De Oekraïense formatie heeft in tegenstelling tot de Rotterdammers wel al een succes geboekt in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.