Vormer goud waard in titelstrijd van Brugge

Club Brugge heeft donderdag extreem goede zaken gedaan in de titelstrijd van België. Met Ruud Vormer in wederom een hoofdrol won de club op bezoek bij Charleroi: 1-3.

Trainer Ivan Leko verraste door smaakmaker Hans Vanaken op de bank te houden. Dit was goed nieuws voor Jordy Clasie, die de plek van de aanvallende middenvelder innam. Clasie moest voor de verdedigende controle zorgen, maar al vroeg ging het mis voor Club Brugge. Emmanuel Dennis sprong in de rug van Mamadou Fall en Kaveh Rezaei benutte de strafschop die na de overtreding werd gegeven.

Club Brugge kwam moeilijk door de defensie van Charleroi heen, maar in de tweede helft - toen Clasie zijn plek weer kwijtraakte aan invaller Vanaken - greep Vormer zijn moment. Twintig minuten in het tweede bedrijf knalde de Nederlander een de bal vanuit een vrije trap hard in de kruising. Het was het begin van de comeback, want niet veel later stond het 1-3.

Invaller Vanaken scoorde twintig minuten voor tijd na een - al dan niet onbewust - overstapje van Vormer en Jelle Vossen stelde kort daarna de zege veilig door raak te koppen in de rechterhoek. In de slotfase pikte de inmiddels 41-jarige Timmy Simons nog zijn speelminuten mee. De routinier speelde pas zijn zevende wedstrijd van het seizoen. Stefano Denswil speelde net als Vormer de hele wedstrijd, Kenneth Vermeer zat wegens een blessure niet bij de selectie.

Door de overwinning kan Club Brugge komende zondag kampioen worden op bezoek bij nummer twee van de kampioenspoule Standard Luik. Met nog twee duels te gaan staat Club Brugge vier punten voor op Luik en vijf op Anderlecht.