Vormer en Amrabat kunnen Brugse afgang niet voorkomen

Zulte Waregem heeft Club Brugge op eigen veld op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. Een zeldzaam lange invalbeurt voor Sofyan Amrabat bood geen soelaas tegen de nummer dertien van België.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 3
Zulte Waregem

Club Brugge maakt slechte tijden door in de Pro League. De laatste zes duels leverden slechts één zege op, waardoor de formatie van trainer Ivan Leko genoegen moet nemen met een rol van achtervolger. De thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem werd een pijnlijke bevestiging van de slechte reeks.

Zonder de geblesseerden Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld keek Club Brugge na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan. Hamdi Harbaoui uit een strafschop na een VAR-beslissing en Theo Bongonda hadden de thuisploeg gegeseld.

Leko deed een beroep op Sofyan Amrabat om een blamage van Brugge te voorkomen. Voor de Marokkaanse invaller was het een ongekende luxe gezien zijn beperkte aantal minuten bij zijn eerder invalbeurten in de Pro League.

Het mocht niet baten. In de 51ste minuut volgde de gelukkige 0-3 van Bongonda. De Brugse jacht op eerherstel leverde een schamele oogst op. Na een voorzet van Ruud Vormer hielp Davy De fauw met een eigen doelpunt zijn oude club. Maar verder dan deze treffer kwam de thuisploeg niet.