Vorm plant knieoperatie al in januari met oog op WK

Swansea City-doelman Michel Vorm kiest ervoor om zijn knieoperatie in januari al te plannen. Zo hoopt hij snel fit te geraken en in beeld te blijven voor het aanstaande WK. De keerzijde is wel dat hij enkele duels bij de club uit Wales zal missen.

Vorm plant knieoperatie al in januari met oog op WK

Tegenover de BBC lichtte hij die beslissing toe. Vorm (30) kampt al enkele weken met een knieblessure. Dinsdag werd bekend dat de doelman daarvoor onder het mes moet en daarna vier weken niet beschikbaar zal zijn voor zijn ploeg. 'De operatie moet vóór het WK. We kijken het nog een maand aan. Dan laat ik me begin januari opereren. In die maand hebben we weinig wedstrijden', luidde zijn toelichting.

'We hebben nog zes wedstrijden tot het begin van januari. Ik hoop dat ik er een paar kan spelen, maar die operatie moet ik echt ondergaan. Bij de eerste scan zei de dokter dat ik ook na het WK geopereerd kon worden. Maar het werd erger, dus er moet iets aan gedaan worden.'

Door zijn kwetsuur miste de voormalige doelman van FC Utrecht het treffen met Hull City (1-1) van afgelopen maandag. Zijn plaats werd ingenomen door Gerhard Tremmel. 'Ik heb al een paar weken last van mijn linkerknie. Hij blijft maar opzwellen. Ik kan iederee keer wel spelen, maar dan duurt het langer voor ik weer fit ben voor de volgende wedstrijd', aldus Vorm.

Europa League
De doelman is met Swansea wél afgereisd naar Zwitserland voor het Europa League-duel met FC Sankt Gallen van donderdagavond. De Engelsen hebben aan een gelijkspel genoeg voor de volgende ronde. Als Kuban Krasnodar niet weet te winnen van Valencia, volstaat een nederlaag ook.

Daar wil trainer Michael Laudrup niet vanuit gaan. 'Valencia staat eerste in de groep en speelt aankomend weekend tegen Atlético Madrid, dus ik denk dat Kuban een goede kans heeft om te winnen. Dus moeten we zelf de klus klaren.'

'Het is de laatste wedstrijd van de groepsfase, dus we moeten afmaken waar we aan begonnen zijn en de volgende ronde halen', vertelde Laudrup. De trainer weet nog niet of hij kan beschikken over Wilfried Bony en Michu. De twee aanvallers kampen met fysieke ongemakken (respectievelijk hamstring- en enkelklachten), maar zijn wel op de weg terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen