Voorzitter Franse bond onthult: Mbappé wilde stoppen als international

De verrassende uitschakeling van Frankrijk op het EK van afgelopen zomer hakte er flink in bij Kylian Mbappé. Noël le Graet, voorzitter van de Franse voetbalbond FFF, vertelt dat de jonge aanvaller zelfs even overwoog om te stoppen als international.

Mbappé werd de grote schlemiel in de achtste finale tegen Zwitserland. Frankrijk gaf in de laatste tien minuten een 3-1 voorsprong uit handen, waardoor het aankwam op een strafschoppenreeks. Iedereen was daarin feilloos, totdat Mbappé de laatste en beslissende strafschop miste.

Achteraf was de Paris Saint-Germain-aanvaller het mikpunt van veel hoon en kritiek over zijn houding. Mbappé zou met zijn ego de cohesie van de Franse ploeg verstoord hebben en had bovendien geen enkel doelpunt gemaakt in vier EK-duels. Het viel Mbappé zwaar, ook omdat hij zich niet gesteund voelde door de bond.

'Ik heb met Kylian gesproken na het EK. Hij vond dat de FFF hem niet verdedigd had na alle kritiek. We spraken elkaar vijf minuten in mijn kantoor. Hij was boos en zei dat hij niet meer voor Frankrijk wilde spelen. Maar dat meende hij natuurlijk niet', blikt Le Graet terug in gesprek met Le Journal du Dimanche.

'Kylian is een winnaar. Hij was erg gefrustreerd door de uitschakeling, wij allemaal, trouwens. Maar hij is een geweldige gozer, veel meer een teamspeler dan mensen denken', benadrukt Le Graet.