Voorstel KNVB: Janssen vier wedstrijden, Viergever drie

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Theo Janssen en Nick Viergever een schikkingsvoorstel gedaan voor een schorsing van respectievelijk vier en drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Voorstel KNVB: Janssen vier wedstrijden, Viergever drie

Janssen (foto) kreeg zaterdag in de thuiswedstrijd van Vitesse tegen PSV in de slotfase een rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel, omdat hij al dan niet expres op de voet van Kevin Strootman ging staan. Janssen gaf na afloop toe dat het er uitzag alsof hij het expres deed, maar benadrukte dat dat niet het geval was.

Een dag later deed de rode kaart van Viergever minstens evenveel stof opwaaien. De aanvoerder van AZ haalde Lex Immers neer in een ultieme poging de bal te spelen. Arbiter Bas Nijhuis zag er rood in, tot grote verbazing van AZ-trainer Gertjan Verbeek. 'Het was slechts een overtreding in een normaal duel. Dit begint een beetje op een wijvensport te lijken.'

Viergever zelf bestempelde zijn rode kaart na afloop als een lachertje. De KNVB denkt daar anders over en meent dat Viergever zich schuldig heeft gemaakt aan 'ernstig gemeen spel.'

Ook RKC Waalwijk-verdediger Guy Ramos moest afgelopen weekend met een directe rode kaart van het veld. Omdat Ramos, die na afloop scheidsrechter Pieter Vink als boeman afschilderde, zich schuldig maakte aan het ontnemen van een directe scoringskans, krijgt hij een voorstel voor een schorsing van slechts één duel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen