Voormalige club Davids stunt in spectaculaire FA Cup-clash

Reacties

Barnet heeft maandag een memorabele FA Cup-avond beleefd. De vijfdeklasser sleepte er op spectaculaire wijze een replay uit tegen Championship-club Brentford. De club waar Edgar Davids in 2012 fungeerde als speler/coach liet zich van zijn beste kant zien.

Voormalige club Davids stunt in spectaculaire FA Cup-clash
Barnet
Barnet
3 - 3
Brentford
Brentford

The Hive Stadium was het decor van de confrontatie tussen David en Goliath in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Tussen Brentford, de nummer achttien van het Championship, en Barnet zaten precies zeventig plaatsen op de Engelse voetbalpiramide. Toch durfde het thuispubliek vooraf te dromen van een stunt, er zijn immers wel gekkere dingen gebeurd in het grootste bekertoernooi van Engeland.

In de veertigste minuut leek het toch mis te gaan. Ollie Watkins opende de score namens de bezoekers: 0-1. Kort na rust sloeg het duel ineens volledig om. Via twee treffers van Shaquile Coulthirst stonden de gastheren ineens met 2-1 voor. Een stunt van jewelste leek in de maak, maar via een zeer discutabele straschop van Neal Maupay - er was totaal geen contact, maar geen VAR om de beslissing te corrigeren - en een treffer van Henrik Dalsgaard stelde Brentford toch nog orde op zaken: 2-3.

Edgar Davids in dienst van Barnet.
Edgar Davids in dienst van Barnet.

Een kwartier voor tijd kreeg Barnet nog één kans op de gelijkmaker. Daniel Sparkes, die nog geen vijf minuten op het veld stond, eiste een vrije trap op en schoot die van ruim twintig meter vervolgens schitterend in de bovenhoek. De bal stuiterde via de onderkant van de lat binnen, waarna er een explosie van vreugde volgde in het stadion (zie video).

Barnet, dat uitkomt in de National League, het vijfde niveau in Engeland (non league), mag daardoor op een replay tegen Brentford. Die wedstrijd wordt gespeeld op 5 februari. De winnaar van die wedstrijd speelt in de achtste finales tegen Swansea City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.