Voormalig Volendam-spits geeft visitekaartje af bij start Serie A-avontuur

Reacties

Samuele Mulattieri heeft indruk gemaakt bij zijn officieuze debuut voor Sassuolo. De talentvolle aanvaller scoorde zaterdag in iets meer dan een halfuur liefst vijf keer.

Voormalig Volendam-spits geeft visitekaartje af bij start Serie A-avontuur
© Pro Shots

Mulattieri speelde in het seizoen 2020/21 op huurbasis voor FC Volendam en scoorde toen achttien keer in de Keuken Kampioen Divisie. In de nacompetitie was hij nog trefzeker tegen NAC Breda, maar genoeg voor promotie van de Volendammers was het niet. In de voorbije twee seizoenen speelde de nu 22-jarige spits in de Serie B, bij achtereenvolgens Crotone en Frosinone.

Langzaam maar zeker is de jeugdinternational naar het niveau van de Serie A toegegroeid. Mulattieri werd eerder deze maand door Sassuolo voor zes miljoen euro overgenomen van Internazionale. Bij zijn officieuze debuut maakte de goalgetter direct indruk. Tegen Real Vicenza maakte Mulattieri in de 56ste minuut zijn eerste doelpunt voor Sassuolo. Na de 88ste minuut had hij al vijf goals voor zijn nieuwe club achter zijn naam staan. De score liep zaterdagavond op tot 22-0.

Voor Sassuolo begint het nieuwe Serie A-seizoen op 20 augustus met een thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De club eindigde vorig seizoen als dertiende in de competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.