Voormalig Vitesse-trainer Artur Jorge overleden

Reacties

Voormalig trainer van Vitesse Artur Jorge is overleden. Dat heeft zijn ex-club FC Porto bekendgemaakt. Hij is 78 jaar oud geworden.

Voormalig Vitesse-trainer Artur Jorge overleden
© Pro Shots

Jorge was al langer ziek en heeft donderdag afscheid genomen van zijn familie en vrienden. De zestienvoudig international van Portugal speelde in het verleden voor onder meer FC Porto en Benfica. Als trainer stond hij aan het roer bij clubs als Paris Saint-Germain, FC Porto, Benfica, CD Tenerife, Al-Nassr, CSKA Moskou en was hij bondscoach van Kameroen, Portugal en Zwitserland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast is hij op een blauwe maandag nog tien wedstrijden trainer van Vitesse geweest. In juli 1998 werd hij aangesteld als opvolger van Henk ten Cate, wiens contract niet werd verlengd. Jorge startte uitstekend bij de club uit Arnhem, greep de tweede plaats in de Eredivisie en schakelde AEK Athene uit in de UEFA Cup. Jorge werd echter na tien duels weggekaapt door PSG.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.