Voormalig Twente-verdediger Douglas doet emotionele dopingbekentenis

Reacties

Douglas Franco Teixeira heeft bekend een jaar geleden doping te hebben gebruikt. De Braziliaanse verdediger, die tussen 2007 en 2013 onder contract stond bij FC Twente, heeft in een emotioneel statement op zijn Instagram-pagina toegegeven dat hij een verboden medicijn heeft genomen.

Voormalig Twente-verdediger Douglas doet emotionele dopingbekentenis

'Met veel verdriet meld ik dat ik bij een anti-dopingtest, die eind april vorig jaar plaatsvond, positief heb getest', begint Douglas, die zich in 2011 liet naturaliseren tot Nederlander, maar nooit een interland voor Oranje speelde. Sinds de zomer van 2016 komt hij uit voor Sporting Lissabon.

'Ik heb nooit bewust dopingmiddelen gebruikt met het doel mijn sportprestaties te verbeteren. Ik wist niet dat het medicijn dat ik gebruikte - de plaspil diureticum - verboden was door WADA (de dopingautoriteit, red.). Ik was naïef en deed het zonder de medische afdeling van de club te raadplegen of te informeren', aldus de dertigjarige mandekker, die vanwege zijn dopinggebruik al een jaar geschorst is.

'Ik wil me verontschuldigen bij Sporting Lissabon, mijn teamgenoten, de technische staf, het medische team, het bestuur en alle supporters voor het onvrijwillig maken van deze fout. Het was nooit mijn bedoeling om oneerlijk te spelen in deze mooie sport. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en bied mijn oprechte excuses aan.'

De overgang van Douglas naar Sporting is sowieso geen succes. De Braziliaan speelde de afgelopen anderhalf jaar in totaal zeven officiële duels voor de Portugezen. Op 4 januari 2017 kwam hij voor het laatst in actie in het bekertoernooi. Zijn contract bij de koploper loopt door tot medio 2019 en hij heeft een afkoopclausule van 45 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.